Monday, June 11, 2012

Epres álom

Egy meggyes süti receptjét variáltam át, kicsit egyszerűbbre (ott két réteg volt a darált kekszes tészta, aminek a külön kinyújtása kisebb gondot okozott), és epresre (mert az epret jobban szeretem).
Sajnos mindjárt vége lesz az eperszezonnak, elképzelhető, hogy ez az utolsó epres recept... De azért nem szomorkodom, mert jön a nektarin meg a málna.:))
20x30 cm-es tepsiben készült.


Hozzávalók
  • 250 g darált háztartási keksz
  • 50 g puha vaj
  • 1,5 dl tej
  • 50 g porcukor
  • 75 g Nutella
  • 300 g eper
  • 250 g mascarpone
  • 2 cs vaníliás cukor

Elkészítés
  1. A kekszet, a vajat, a porcukrot, a tejet összegyúrjuk, és egy tepsi aljába nyomkodjuk.
  2. Megkenjük a Nutellával.
  3. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, és apróbb darabokra vágjuk.
  4. A mascarponét, a vaníliás cukrot, és az epret összekeverjük, majd a süti tetejére kenjük.
  5. Hűtőbe tesszük 1-2 órára.

10 comments:

  1. Milyen pofon egyszerű és milyen finom lehet!!! :)) Jó ötlet! :)

    ReplyDelete
  2. Jaj, de jó, hogy végre ilyen nagy képeket teszel fel. Nagyon fincsi sütike lehet! Tetszik!

    ReplyDelete
  3. Ez a sütemény tényleg egy álom! Hu, de jól néz ki! :P

    ReplyDelete
  4. Csoda! Minden van benne amit imádok, csak el ne készüljön a héten:)

    ReplyDelete
  5. Nagyon hamar elkészül és nagyon finom lehet! Öt csillag jár érte!

    ReplyDelete
  6. Fantasztikus, szinte érzem a számban az ízkavalkádot... :-)

    ReplyDelete
  7. Csodaszép ez a süti!

    Hirdettem egy játékot, kérlek nézz be hozzám, örülnék, ha csatlakoznál!
    Verus

    ReplyDelete
  8. Klassz a sütid ;) Az eper szezon tényleg gyorsan lejárt, de szerencsére van helyette új finomság :) Ezt szeretem a legjobban a nyárban :)

    ReplyDelete
  9. Elkészítettem, isteni volt, de én nem tudtam róla ilyen guszta fotót csinálni:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Örülök, hogy ízlett! Pedig szinte biztos vagyok benne, hogy a te fotód még gusztább:))

      Delete