A mostani téma a meggy és a mák/dió volt. Nálam így készült el ez a gofri, egy Nosaltys recept alapján.
Nagyon szeretem a gofrit, de a sima már ritkán szokott itthon előfordulni, gyakran variálok vele, hogy valami újdonság legyen. Most ez sült ki belőle.:)
Kb. 16 db lesz belőle.
Nagyon szeretem a gofrit, de a sima már ritkán szokott itthon előfordulni, gyakran variálok vele, hogy valami újdonság legyen. Most ez sült ki belőle.:)
Kb. 16 db lesz belőle.
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 0,5 cs
sütőpor
- 10 dkg
cukor
- 10 dkg
olvasztott vaj
- 5 tojás
- 4 dl tej
- 5 ek darált
mák
- 30 dkg
meggy
Elkészítés
- A meggyet
kimagozzuk, és minden szemet négyfelé vágunk.
- A
tojásokat szétválasztjuk.
- A tojások
sárgáját csomómentesre keverjük a cukorral, a vajjal, a sütőporral, és a
liszttel. Hozzákeverjük a mákot és a meggyet is.
- A tojások
fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához adjuk.
- Gofrisütőben
kb. 4 perc alatt kisütjük.
Meggy-mák kombináció, igazi nekem való finomság! :-)
VálaszTörlésNagyon finom lehet, guszta! Gofrit sajnos még nem sütöttem .Lányom hozott egyszer ízlett de gondolom a mákkal és meggyel még kellemesebb az íze.
VálaszTörlésDe jó! Milyen ötletes. Hogy dobjuk fel a gofrit! Szuper! :o)
VálaszTörlésMár egy ideje szemezek a gofrisütővel, talán ezzel meg is adtat az utolsó löketet...:)
VálaszTörlésHűű be kell szereznem egy gofri sütőt:)
VálaszTörlésNagyon jó ötlet és nagyon guszta lett!
VálaszTörlésÖtletes és legalább nem a megszokott gofri :)
VálaszTörlésSzuper, nekem nagyon bejönne! :))) Klassz lett a blog. :)
VálaszTörlésTeller-cake, a meggy és a mák tuti párosítás.:)
VálaszTörlésÉva, én a sima gofrit is szeretem, viszont ebben a fajtában az a jó, hogy ehető csakúgy magában is, nem kell hozzá feltét.:)
Illéskrisz, köszönöm!
Lilla, vegyél mindenképp! Én nem tudom mit kezdenék gofrisütő nélkül.:)
Nyammm, az nem árt.:))
Margaretta, köszönöm!
Panna, köszi! Igen, egy kis változatosság nem árt.:)
Petra, köszönöm, örülök, hogy tetszik!:)