Wednesday, November 30, 2011

Sonkás-sajtos rizsfelfújt

A Sparchef mostani fordulójára készítettem ezt a receptet. Itt lehet rá szavazni, megköszönném, csak néhány kattintás. :)
Rizsfelfújtat egészen idáig csak édesen ettem, és nem is hallottam sós változatról, úgyhogy eszembe jutott, milyen lehet. Nagyon finom volt. Bár ha édes ízre számítotok (a kinézete miatt), akkor meg fogtok lepődni. :))
35x22 cm-es tepsiben készült.


Hozzávalók
  • 6 dl tej
  • 5 dl víz
  • 25 dkg rizs
  • 5 tojás
  • 10 dkg sonka
  • 15 dkg sajt
  • 1 ek olaj
  • 10 dkg ketchup
  • 1 kk só

Elkészítés
  1. A tejet a vízzel és a sóval felforraljuk.
  2. Ha már forr, hozzáadjuk a rizst, megfőzzük, és kihűtjük.
  3. A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját hozzáadjuk a rizshez.
  4. A sajtot lereszeljük, a sonkát apró kockákra vágjuk. A reszelt sajtot a sonkával együtt belekeverjük a rizsbe.
  5. A tojásfehérjét  kemény habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a rizshez.
  6. Egy tepsit kikenünk olajjal, majd elsimítjuk benne a tésztát.
  7. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 percig sütjük.
  8. Ketchuppal leöntve tálaljuk.

6 comments:

  1. Jól néz ki , guszta! Furcsa így olvasva hogy miket tettél bele, mert valóban csak édesen tudom elképzelni. Biztosan finom !

    ReplyDelete
  2. Én még sajnos semmilyen felfújtat nem készítettem, de a formákat már megvettem
    Lelkileg készülök rá :)

    ReplyDelete
  3. Nahát, milyen jó ötlet! A kis képről először az azt gondoltam, hogy édes süti, lekvárral a tetején... ;DDD

    ReplyDelete
  4. Én nagyonis el tudom képzelni, isteni finom, spenótosat készítettem egyszer, az is finom volt. Ez is guszta nagyon.

    ReplyDelete
  5. Én még édesen sem emlékszem h ettem volna, tuti nem érne meglepetés :))

    ReplyDelete
  6. Éva, nekem is furcsa volt, hogy sós, de nem kellett hozzá egy pillanat sem, hogy "megszokjam". :))

    Wanna, ehhez még forma sem kell. Sima tepsiben készítettem. És hidd el, nem nehéz felfújtat sütni! :)

    Petra, majdnem süti. A lekvár és a ketchup hasonlóak. Legalábbis kívülről. :D

    Trollanyu, a spenótos is izgalmasan hangzik!

    Panna, én a helyedben mondjuk először édesen próbálnám ki, mert az a hagyományos. Mindenesetre finom mindkettő. :)

    ReplyDelete