Saturday, November 26, 2011

Mandulás sült tojáshab

Adél játékára készült ez a felfújtszerűség. Itthon régebben sütöttünk csak szimpla cukrozott tojásfehérjét, ha már sok volt a mélyhűtőben. Innen jött az ötlet, hogy kicsit átvariálom. Egyszerű, gyorsan készen van, és nagyon finom.


Hozzávalók
  • 3 tojásfehérje 
  • 5 dkg szeletelt mandula 
  • 5 dkg méz
  • vaj és cukor a formákhoz

Elkészítés
  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a mézet és 4 dkg mandulát. 
  2. Két kisebb felfújtformát kivajazunk, és meghintünk cukorral. Egyenletesen eloszlatjuk benne a masszát. A tetejüket megszórjuk a maradék 1 dkg mandulával. 
  3. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 12 perc alatt megsütjük.

10 comments:

  1. Tökéletes "pályamunka", köszönöm szépen :)

    ReplyDelete
  2. Nagyon jól néz ki. Az elkészítése sem tűnik bonyolultnak, meg kéne próbálkoznom vele. A sufle formákat már megvettem :)

    ReplyDelete
  3. Nagyon klassz:) Jó ötlet tojásfehérje felhasználásra:)

    ReplyDelete
  4. Köszönöm! :))

    Wanna, örülök, hogy vettél felfújtformát, próbáld ki, tényleg nem nehéz!

    ReplyDelete