Monday, November 28, 2011

Hústorta

A blogon több, mint háromszor annyi édes recept van, mint sós. Ez nem csoda, hiszen édesszájú vagyok, ráadásul sütikből szeretek leginkább újakat kipróbálni (egyébként szerintem nem csak én vagyok így vele), de talán egy kicsit ellensúlyozni kéne ezt. Úgyhogy most hoztam egy sós receptet. :))
Egy újságban találtam. Már közzétettem korábban egy csirketorta receptet, ez egy kicsit más. Talán még húsosabb, de van benne egy kis zöldség is.



Hozzávalók
  • 1 vöröshagyma
  • 2 kk kakukkfű
  • 80 dkg darált pulykahús
  • 3 tojás
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 1 doboz (28 dkg) kukorica
  • 20 dkg paradicsom
  • 20 dkg mozzarella sajt

Elkészítés
  1. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk.
  2. A darált húst összedolgozzuk a hagymával, a tojással, a kakukkfűvel, a zsemlemorzsával, és sózzuk.
  3. A kukoricát lecsöpögtetjük, a paradicsomot felkarikázzuk, a sajtot felszeleteljük.
  4. A darált húsos masszát egy tortaformába nyomkodjuk. A kukoricát eloszlatjuk a húsrétegen, rátesszük a paradicsomkarikákat, majd a sajtot.
  5. Előmelegített sütőben, 190 fokon kb. 35 perc alatt megsütjük.

6 comments:

  1. Nagyon guszta:) Ennek mindig sikere van a férfiaknál, jó sok hús legyen benne, esetleg még köretnek is hús:)

    ReplyDelete
  2. Nagyon klassz. Olyan mint egy húspizza. :)

    ReplyDelete
  3. Nagyon étvágygerjesztő, ezt még én is megenném.:))
    Mentem.Köszi:))

    ReplyDelete
  4. Először én is azt hittem pizza, nagyon finom lehet!

    ReplyDelete
  5. Én viszont inkább sós szájú vagyok, szóval jöhet, a recept meg lementve :))

    ReplyDelete
  6. Trollanyu, nálunk is kedvelték a család férfitagjai. :)

    Petra, köszi! Tényleg úgy néz ki. :)

    Tücsi, remélem ízleni fog, ha majd elkészíted!

    Katuci, valóban hasonlít a pizzára. :))

    Panna, ha a sósakat szereted inkább, biztos ízleni fog!

    ReplyDelete