2011. november 25., péntek

Meztelen vargabéles

Én és a rétestészta nem vagyunk jóban. Nem tudom miért, de nem szeretem, kicsit száraznak tartom, rétest sem szoktam enni. (Réteslapot is eddig csak a baklavánál használtam.)
Viszont vargabélest már rég szerettem volna készíteni. Aztán a NoSaltyn találtam egy receptet, amihez nem használtak réteslapot, és "elloptam" az ötletet. Miért ne lehetne vargabéles réteslapok nélkül? A mazsolát is kihagytam a tésztából, mert azt meg nem szeretem.
Szóval, jó ez a recept, ha valaki "igazi" vargabélest szeretne készíteni, akkor csak réteslapot és mazsolát kell még pluszba hozzáadni. De így, "pucéran" is nagyon finom. :) És nem is kell hozzá külön réteslapot venni.



Hozzávalók
  • 4 tojás
  • 4 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 175 g tejföl
  • 50 dkg túró
  • 125 g cérnametélt
  • csipet só

Elkészítés
  1. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tejfölt.
  2. A túrót áttörjük, és a tojásos masszához keverjük.
  3. A cérnametéltet enyhén sós vízben megfőzzük, és ha kihűlt, hozzákeverjük a tojásos-túrós masszához.
  4. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához forgatjuk. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
  5. Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.

11 megjegyzés:

  1. Szerintem is szép, "én sem vagyok jóban a rétesekkel", lehet, hogy még igazit nem ettem :)

    VálaszTörlés
  2. Teljesen megértelek, én sem készítek rétest, szerintem is száraz, vagyis van egy nagymama féle rétestészta receptem, hájból készül a tészta, kissé strapás, de megéri! Az nem "bolti"!
    Viszont a vargabélest így ki fogom próbálni!Nekem való! :)

    VálaszTörlés
  3. Ilyesmit én is sütöttem és nagyon ízlett, de a vargabélest amúgy magam által összeállított tésztalappal készítem, bevált, rétessel el sem tudom képzelni. Nézd meg nálam!

    VálaszTörlés
  4. Én sem igazán szeretem, ez így nagyon bejönne. :-)

    VálaszTörlés
  5. Én ugyan szeretem, de készítettem már így és nagyon finom:)

    VálaszTörlés
  6. Én is így szoktam. A réteslapra pedig mindig azt mondom, hogy egyáltalán nem értem, miért kellene valami finom tölteléket papírba csomagolni, és úgy enni...

    VálaszTörlés
  7. Petra, köszi!

    Wanna, az biztos, hogy még én sem kóstoltam olyan rétest, ami nagyon ízlett volna. Szerintem mondjuk nem is ettem már jó néhány éve.

    Marcsis, jó ötlet, hogy hájas tésztával készíted a rétest, lehet, hogy valamikor kipróbálom úgy én is, azzal biztosan finomabb!

    Vicuska, köszönöm az ötletet, megnézem nálad!

    Katuci, próbáld ki! Egyszerű, de nagyszerű. :)

    Trollanyu, tényleg finom! :) Én is megeszem rétestésztával, de így jobban szeretem.

    BeckZsu, egyetértek veled! Felesleges a papír! :))

    VálaszTörlés
  8. Én sem szeretem a mazsolát,sem a réteslapot."Meztelenül"készítettem,a mazsola helyett,kisebb kockákra vágott őszibarackot tettem bele.😊

    VálaszTörlés
  9. Lehet csinálni fele adagot, úgy is jó lehet?

    VálaszTörlés