Hozzávalók
- 80 g étcsokoládé
- 80 g gesztenyepüré
- 35 g tejszín
- 10 g porcukor
Elkészítés
- Az étcsokoládé kétharmadát megolvasztjuk, és kikenünk vele egy szilikon bonbonformát. 20 percre hűtőbe tesszük.
- A gesztenyét és a porcukrot egyneművé keverjük a tejszínnel. A tölteléket a bonbonformák mélyedéseibe kanalazzuk, majd újabb 20 percre hűtőbe tesszük.
- A csoki maradék egyharmadát megolvasztjuk, és lezárjuk vele a bonbonokat. Egy órára hűtőbe tesszük.
- Kifordítjuk a formából, és levágjuk róla a felesleges részeket.
Flóra!
VálaszTörlésNagyon jó lett:-)) Ügyes vagy, gesztenyés, nagy kedvenc:-)
Nagyon guszta!! A gesztenyés dolgokat én is nagyon kedvelem!
VálaszTörlésNagyon guszta lett! Ügyes vagy!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki! A gesztenye csuda fincsi lehet benne.
VálaszTörlésCsodállak, hogy ilyen dolgok készítésére is rászánjátok magatokat. Tényleg. Nekem már valami süti is már "hab a tortán" :)
VálaszTörlésPedig imádom a jó bonbont, csokit.
Semmi temperálás és hőmérőzés? Szuper vagy, most már tuti rendelek formát! :))) Pussz!
VálaszTörlésA gesztenyés dolgokat én is nagyon szeretem, a bon-bon készítéshez még nincs elég türelmem, pedig formám is van.
VálaszTörlésNagyon profi lett a bonbonod még maghőmérő nélkül is:) Habár nem tudom, mi az:)
VálaszTörlésEzek nagyon szépek lettek, gratulálok!
VálaszTörlésNagyon klasszak lettek Flóra! :)
VálaszTörlésSzuper! Nekem sincs maghőmérőm, meg semmi ilyen "izém", de belelkesedtem a karácsonyi bonbonkészítésre, olyan jól néznek ki a te bonbonjaid :)
VálaszTörlésGesztenye, köszönöm! Gondoltam, hogy neked a gesztenyés bonbon tetszeni fog! :))
VálaszTörlésIlléskrisz, Éva, Katuci, köszi!
Wanna, én sem készítek olyan gyakran bonbont, csak ha több időm van. Valamikor nekem is csak egy gyorsan összedobható sütihez van időm/kedvem. :)
Barbi, a szilikonos formánál annyira nem fontos a maghőmérő, viszont a temperálást lehet, hogy nem kéne kihagynom, akkor talán szebbek lennének. Csak kicsit lusta voltam azzal is foglalkozni...:D
Vali, próbálj ki egy bonbont, nem akkora ördöngösség, és utána megéri csodálni, hogy milyen szépek lettek. :)
Trollanyu, a maghőmérő csak ahhoz kell, hogy pontosan megállapítsuk, hány fokos a csoki, mikor megfelelő a hőmérséklete. :)
Csilla, Petra, köszönöm!
Tejszínhab, örülök, hogy meghoztam a kedvedet!
Jobbnál jobb bonbon ötletek! Csuda jó! ;)
VálaszTörlésKöszi! :)
VálaszTörlésBOLDOG NŐNAPOT !
VálaszTörlés