2011. november 18., péntek

Gesztenyés bonbon

Eszembe jutott, hogy kéne gesztenyés bonbont készíteni. Elég egyszerűen oldottam meg az ötlet kivitelezését, de nagyon finom lett. Maghőmérő hiányában sajnos még mindig nem tudtam kipróbálni a polikarbonát formát, de ami késik, nem múlik.


Hozzávalók
  • 80 g étcsokoládé
  • 80 g gesztenyepüré
  • 35 g tejszín
  • 10 g porcukor

Elkészítés
  1. Az étcsokoládé kétharmadát megolvasztjuk, és kikenünk vele egy szilikon bonbonformát. 20 percre hűtőbe tesszük.
  2. A gesztenyét és a porcukrot egyneművé keverjük a tejszínnel. A tölteléket a bonbonformák mélyedéseibe kanalazzuk, majd újabb 20 percre hűtőbe tesszük.
  3. A csoki maradék egyharmadát megolvasztjuk, és lezárjuk vele a bonbonokat. Egy órára hűtőbe tesszük.
  4. Kifordítjuk a formából, és levágjuk róla a felesleges részeket.

15 megjegyzés:

  1. Flóra!
    Nagyon jó lett:-)) Ügyes vagy, gesztenyés, nagy kedvenc:-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta!! A gesztenyés dolgokat én is nagyon kedvelem!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta lett! Ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jól néz ki! A gesztenye csuda fincsi lehet benne.

    VálaszTörlés
  5. Csodállak, hogy ilyen dolgok készítésére is rászánjátok magatokat. Tényleg. Nekem már valami süti is már "hab a tortán" :)
    Pedig imádom a jó bonbont, csokit.

    VálaszTörlés
  6. Semmi temperálás és hőmérőzés? Szuper vagy, most már tuti rendelek formát! :))) Pussz!

    VálaszTörlés
  7. A gesztenyés dolgokat én is nagyon szeretem, a bon-bon készítéshez még nincs elég türelmem, pedig formám is van.

    VálaszTörlés
  8. Nagyon profi lett a bonbonod még maghőmérő nélkül is:) Habár nem tudom, mi az:)

    VálaszTörlés
  9. Ezek nagyon szépek lettek, gratulálok!

    VálaszTörlés
  10. Nagyon klasszak lettek Flóra! :)

    VálaszTörlés
  11. Szuper! Nekem sincs maghőmérőm, meg semmi ilyen "izém", de belelkesedtem a karácsonyi bonbonkészítésre, olyan jól néznek ki a te bonbonjaid :)

    VálaszTörlés
  12. Gesztenye, köszönöm! Gondoltam, hogy neked a gesztenyés bonbon tetszeni fog! :))

    Illéskrisz, Éva, Katuci, köszi!

    Wanna, én sem készítek olyan gyakran bonbont, csak ha több időm van. Valamikor nekem is csak egy gyorsan összedobható sütihez van időm/kedvem. :)

    Barbi, a szilikonos formánál annyira nem fontos a maghőmérő, viszont a temperálást lehet, hogy nem kéne kihagynom, akkor talán szebbek lennének. Csak kicsit lusta voltam azzal is foglalkozni...:D

    Vali, próbálj ki egy bonbont, nem akkora ördöngösség, és utána megéri csodálni, hogy milyen szépek lettek. :)

    Trollanyu, a maghőmérő csak ahhoz kell, hogy pontosan megállapítsuk, hány fokos a csoki, mikor megfelelő a hőmérséklete. :)

    Csilla, Petra, köszönöm!

    Tejszínhab, örülök, hogy meghoztam a kedvedet!

    VálaszTörlés
  13. Jobbnál jobb bonbon ötletek! Csuda jó! ;)

    VálaszTörlés