2013. október 17., csütörtök

Zserbógolyó

A 12. Blogkóstoló stafétája teller-cake-hez került, aki Szofikát (Szofika a konyhában) sorsolta nekem. Szofika blogját már régóta nyomon követem, úgyhogy képzelhetitek, hogy megörültem, amikor megláttam a sorsolást.:) Még nem is volt időm rendesen körülnézni a blogon, hogy akkor pontosan melyik finomságot válasszam, amikor Szofika közzétette a zserbógolyó receptjét. A zserbógolyóval már régóta szemezek, és most is annyira guszta volt, hogy tudtam: ezt most rögtön meg kell csinálnom.:D El is készült, és isteni finom lett!



Hozzávalók
  • 15 dkg darált háztartási keksz (nálam most linzer)
  • 10 dkg darált dió
  • kb. 12 dkg sárgabaracklekvár
  • 15-20 dkg étcsokoládé

Elkészítés
  1. A darált kekszet és a diót összekeverjük, majd összegyúrjuk annyi sárgabaracklekvárral, hogy formázható masszát kapjunk. Kis golyókat formálunk belőle, és hűtőbe tesszük, hogy kicsit megdermedjen. 
  2. A csoki háromnegyedét megolvasztjuk, hozzáadjuk a maradék csokit, és addig kevergetjük, amíg felolvad. 
  3. A golyókat megmártjuk a csokiban, kicsit lecsepegtetjük, sütőpapírra rakjuk, és megszórjuk darált dióval.

18 megjegyzés:

  1. Ez annyira tetszik nekem és már legalább 3 blogon láttam. Nagyon jó lett nálad is ! Nekem most csak babapiskótám van itthon, szerintem az puha hozzá ugye?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem babapiskótával is el lehet készíteni.:)

      Törlés
  2. jujj de jooo,nagyon szepek lettek :) <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon finom volt! Köszi a receptet!:)

      Törlés
  3. Nagyon kívánatos nálad is! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép lett :) hány darab lett belőle?

    VálaszTörlés
  5. Micsoda választás, micsoda gyönyörű golyóbisok! Köszönöm, hogy velem játszol! :)

    VálaszTörlés
  6. NYAMI!
    kinyomtattam....ki kell próbálni.....

    köszi

    VálaszTörlés
  7. Annyira guszták, viszem én is tovább a receptet! :)))

    VálaszTörlés
  8. Lenne egy kérdésem, szerintetek meddig áll el? 20 nap? Elképzelhető?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk néhány nap alatt elfogyott, úgyhogy nem volt időm kipróbálni. 20 nap szerintem sok, de ha belegondolok, egyik hozzávaló sem túlságosan romlandó (leginkább a lekvár), ha hűtőben tartod. Tudom, ezzel nem sokat segítettem, én 20 napot nem kockáztatnék, de nem kizárt, hogy eláll addig.:)

      Törlés
  9. Már kétszer megcsináltam, kicsit másképp is lehet , a másodikat már több izésítéssel csinéltam ,nálam nagyon nyerő

    VálaszTörlés
  10. Sziasztok! Én is megcsináltam, először így ahogy a receptben van,másodjára tettem a masszába kandírozott narancs héjat. Mit mondjak, mennyei volt! Köszi a receptet! Boldog karácsonyt mindenkinek!

    VálaszTörlés