2013. október 23., szerda

Citromos kosárkák

Nemrég sikerült szert tennem tartlet formákra, rögtön sütöttem is benne valamit.:) Kinézetre semmi extra (lehet, hogy egy kis gyümölcs nem ártana a tetejére- legközelebb talán ilyen cukrozott citrom kerül rá), de finom.
A krémet Ms. Poppynál találtam.


Hozzávalók

Az alaphoz:
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor

A krémhez:
  • 17 dkg cukrozott sűrített tej
  • 1 citrom leve (kb. 1,5 dl citromlé)
  • 1 tojássárgája

Elkészítés
  1. A lisztet összekeverjük a porcukorral, majd összegyúrjuk a vajjal. (Ha nehezen áll össze, egy tojássárgáját hozzákeverhetünk).
  2. 6 tartlet formát kibélelünk a tésztával, és előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig elősütjük.
  3. A krém hozzávalóit habosra keverjük, és ráöntjük az alapra.
  4. Visszatesszük a sütőbe kb. 15-20 percre, amíg a krém nagyjából megszilárdul.
  5. Szobahőmérsékleten hűlni hagyjuk, majd egy órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

4 megjegyzés:

  1. Megint olyat sütöttél amit nagyon tudnék szeretni, tetszik a recepted! Természetesen a sütid guszta! Ezt a formát nem ismerem, de a kis fém kosárka nem ugyanaz?

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépek lettek ezek a sütik!!!
    A kosárkáid is nagyon tetszenek nekem.
    Megírnád mennyi az átmérője?
    Hol lehet venni és mennyiért??
    Marika

    VálaszTörlés
  3. Finom kis citromos falatkák. :)

    VálaszTörlés
  4. Éva, de a kosárka formák is hasonlóak, csak én most szerettem volna itthonra ezt a laposabb változatot.:)

    Marika, én az Auchanban vettem, 6 szilikonforma, úgy emlékszem 1500 forint körül lehetett. Az átmérője 7-7,5 centi.

    Okki, köszi!:)

    VálaszTörlés