A krémet Ms. Poppynál találtam.
Hozzávalók
Az alaphoz:
- 15 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg
porcukor
A krémhez:
- 17 dkg
cukrozott sűrített tej
- 1 citrom
leve (kb. 1,5 dl citromlé)
- 1 tojássárgája
Elkészítés
- A lisztet összekeverjük a porcukorral, majd
összegyúrjuk a vajjal. (Ha nehezen áll össze, egy tojássárgáját hozzákeverhetünk).
- 6 tartlet formát kibélelünk a tésztával, és előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig elősütjük.
- A krém hozzávalóit habosra keverjük, és ráöntjük az alapra.
- Visszatesszük a sütőbe kb. 15-20 percre, amíg a krém nagyjából megszilárdul.
- Szobahőmérsékleten hűlni hagyjuk, majd egy órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Megint olyat sütöttél amit nagyon tudnék szeretni, tetszik a recepted! Természetesen a sütid guszta! Ezt a formát nem ismerem, de a kis fém kosárka nem ugyanaz?
VálaszTörlésNagyon szépek lettek ezek a sütik!!!
VálaszTörlésA kosárkáid is nagyon tetszenek nekem.
Megírnád mennyi az átmérője?
Hol lehet venni és mennyiért??
Marika
Finom kis citromos falatkák. :)
VálaszTörlésÉva, de a kosárka formák is hasonlóak, csak én most szerettem volna itthonra ezt a laposabb változatot.:)
VálaszTörlésMarika, én az Auchanban vettem, 6 szilikonforma, úgy emlékszem 1500 forint körül lehetett. Az átmérője 7-7,5 centi.
Okki, köszi!:)