2013. október 30., szerda

Könyvajánló: Lucinda Scala Quinn - Férfiéhség etetni bolondulásig

A T.bálint Kiadó kérésére szeretném nektek ajánlani ezt a könyvet. Szerintem a könyv borítója már önmagában nagyon ügyesen utal a tartalomra. Sokunknak ismerős lehet, hogy a férfiak, fiúk milyen éhesek tudnak lenni.:) A kép alatti leírás ezt még jobban kifejti.:) Szóval, ha nem szeretnénk, hogy éhen maradjanak szeretett férfijaink, hasznos lehet ez a könyv.:D

A könyvet a megjelenésig előrendelési akcióban 20% kedvezménnyel, ingyenes kiszállítással és 2000 Ft-os ajándékkuponnal lehet rendelni a kiadó honlapján.


Mert ugyebár a férfiak éhsége cseppet sem hasonlít a miénkre. Mi, nők (többnyire) csendben szenvedünk tőle, ők zajosan, idegesen, türelmetlenül, morcosan, kacagva (de közben véresen komolyan), ám egy biztos: NAGYON. Cserébe viszont minden ízes falatért, főleg, ha még jó sok is, nagyon hálásak. Óh, nem úgy, hogy segítenek, mosogatnak, rendet raknak, terítenek – hanem úgy, hogy „Kösz Anya (vagy „drágám”), fincsi volt! Van még egy kis repeta?!” Elismerésük egy másik formája elsőre nem ismerhető fel, csak gyakorlott fül számára: „Anyu, komolyan ennyi volt az ebéd (vacsora, reggeli)?!” – ez férfi nyelven annyit tesz: oké, hogy rajtunk kísérletezel, finom is nagyon, de valami jó, masszív, megszokott kaja nincs is?!
Ez a könyv megtanít a legalapvetőbb tudnivalóktól kezdve arra, hogyan váljék belőled profi háziasszony, családetető anya és mesterszakács. Szórakoztatóan és szellemesen ad át minden tudást, amire a saját bőrén szerzett tapasztalatok alapján, sok év alatt sikerült szert tennie. Könyvei, főzőműsorai nem véletlenül olyan páratlanul népszerűek. Lucinda bizony képes arra, hogy szívből, okosan, töretlen lelkesedéssel etesse háza imádott férfinépét – bolondulásig. Sőt, még ennél is többre: férfi-etetési „bibliájából” a férfi-nevelés bevált módszereit is egytől egyig megosztja az olvasóval!"

A könyv 5 fejezetre van osztva:

Eszközök, aromák, elméletek:
Hasznos eszközöket mutat be, a bevásárlást, a tálalást, a férfibarát éléskamrát.

Reggeli:
A húsos, tojásos ételektől kezdve az édesekig minden lehetőséget kimerít, amit az ember reggelire szívesen eszik. Mindegyik recept előtt van egy jellemzés (nekem pl. ez nagyon tetszett: bogyós ősrobbanás- feketeáfonyás korpás muffin. :D) Nemcsak ételek, hanem italok is vannak, forró csokoládé, tea...

Ebéd:
Elcsomagolható szendvicseket és otthon elkészíthető ételeket is tartalmaz ez a fejezet. Külön ötleteket ad a hamburgerekhez (a hús, a zsömlék, a fűszerek, a feltétek, és az elkészítési módok milyenek lehetnek). Levesek, (fiús!) saláták is vannak, mind istenien néz ki.:)

Mi legyen a vacsora?:
"A csirke mindenre választ ad." Én mostanában egyre jobban szeretem a csirkét, úgyhogy megörültem ennek a sok új, csirkés receptnek, már ki is néztem párat (kb. az összeset), amit el fogok készíteni. Utána persze a többi húsra is kitér a fejezetben, aztán jönnek a tészták, a krumplis ételek, a rizses ételek, zöldséges ételek... (Mondjuk itthon inkább ezt a fejezetet is ebédre készíteném el - nálunk a vacsora hideg).

Házi sütik, desszertek:
Nyammm...! Bársonyos csokipuding, almaropogós, nagyi csöpp csokicsodája... Kell ennél többet mondanom?:D

1 megjegyzés: