Az ötlet innen származik.
Hozzávalók
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 tojás
- 8 dkg puha vaj
- 0,5 tk sütőpor
- 0,5 tk só
- 1,25 dl tejföl
A töltelékhez:
- 50 g natúr krémsajt medve
- 25 g tejföl
- 30 g kukorica
- 50 g virsli
- 1 db paradicsom
Elkészítés
- A lisztet, a sót és a sütőport összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat, és a jól elmorzsoljuk. Hozzákeverjük a tojást, és a tejfölt, és tésztává gyúrjuk. Lefedve a hűtőszekrényben 45 percig pihentetjük.
- A töltelékhez a krémsajtot a tejföllel simára keverjük. A virslit és a paradicsomot fél centis kockákra vágjuk, majd a kukoricával együtt a tejfölös krémsajtba keverjük.
- A tésztát elővesszük a hűtőből. Lisztezett felületen 3-5 mm vastagságúra nyújtjuk, és köröket szaggatunk belőle.
- A körök közepébe 1-1 evőkanál tölteléket kanalazunk, majd félbehajtjuk őket, és a széleket villával lenyomkodjuk.
- Sütőpapírral bélelt sütőben, előmelegített sütőben, 180 fokon 25-30 percig sütjük.
Jól néz ki! Biztos finom lehet :)
VálaszTörlésHasonló ízvilágú, blogkóstolós vacsit sütök éppen...:) Ezt a verziót is bevetem egyszer! :)
VálaszTörléselkészült nálam is,csak zöldséges változatban,tényleg nagyon finom! :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlett:)
Törlés