2013. október 20., vasárnap

Virslis táskák

Rég hoztam sósat, úgy éreztem itt az ideje.:) Elég régóta készítem ezt a receptet, ebédre is jó, vagy sós nassolnivalónak. És a legjobb, hogy a töltelékkel nyugodtan lehet variálni, mindenki azt tesz bele, amihez éppen kedve van.:)
Az ötlet innen származik.


Hozzávalók

A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 8 dkg puha vaj
  • 0,5 tk sütőpor
  • 0,5 tk só
  • 1,25 dl tejföl

A töltelékhez:
  • 50 g natúr krémsajt medve
  • 25 g tejföl
  • 30 g kukorica
  • 50 g virsli
  • 1 db paradicsom

Elkészítés
  1. A lisztet, a sót és a sütőport összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat, és a jól elmorzsoljuk. Hozzákeverjük a tojást, és a tejfölt, és tésztává gyúrjuk. Lefedve a hűtőszekrényben 45 percig pihentetjük.
  2. A töltelékhez a krémsajtot a tejföllel simára keverjük. A virslit és a paradicsomot fél centis kockákra vágjuk, majd a kukoricával együtt a tejfölös krémsajtba keverjük.
  3. A tésztát elővesszük a hűtőből. Lisztezett felületen 3-5 mm vastagságúra nyújtjuk, és köröket szaggatunk belőle.
  4. A körök közepébe 1-1 evőkanál tölteléket kanalazunk, majd félbehajtjuk őket, és a széleket villával lenyomkodjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt sütőben, előmelegített sütőben, 180 fokon 25-30 percig sütjük.

4 megjegyzés:

  1. Jól néz ki! Biztos finom lehet :)

    VálaszTörlés
  2. Hasonló ízvilágú, blogkóstolós vacsit sütök éppen...:) Ezt a verziót is bevetem egyszer! :)

    VálaszTörlés
  3. elkészült nálam is,csak zöldséges változatban,tényleg nagyon finom! :)

    VálaszTörlés