Saturday, October 19, 2013

Morzsás sós karamellás blondie

Amint megláttam Trollanyunál ezt a sütit, tudtam, hogy hamarosan itthon is el fog készülni. A blondie tésztáján kicsit változtattam, meg a morzsán is, de a lényeg ugyanaz maradt. Egyszerűen isteni volt! Gyakran fogok ilyet sütni.:D


Hozzávalók

A tésztához:
  • 120 g vaj
  • 120 g fehér csokoládé
  • 2 tojás
  • 120 g cukor
  • 65 g liszt

A karamellhez:
  • 200 g sűrített tej
  • 25 g barna cukor
  • 1 ek méz
  • 15 g vaj
  • kevés só

A morzsához:
  • 75 g liszt
  • 50 g vaj
  • 50 g cukor

Elkészítés
  1. A vajat a fehér csokoládéval összeolvasztjuk.
  2. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a vajas keveréket, és összekeverjük.
  3. A masszát egy kb. 20x20 centis tepsibe öntjük.
  4. A karamellhez a hozzávalókat egy jénai edénybe tesszük, és mikróban melegítjük, közben percenként megkeverjük, kb. 10 perc alatt készen van (sötétebb lesz, és besűrűsödik).
  5. A szószt az eddigi massza tetejére csurgatjuk.
  6. A lisztet összekeverjük a cukorral, majd összegyúrjuk a vajjal. A sütire morzsoljuk.
  7. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30 percig sütjük.

6 comments:

  1. Ujabb fantasztikus brownie/blondie recept!! Koszi, mindenkeppen kiprobalom! :)
    Ez nem olyan nagy adag, ugye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nem, szerintem egészen kicsi adag.:D Bár tény, hogy eléggé tele lehet vele enni magadat - persze nem egyedül ettem meg az egészet.:DD Remélem, ízleni fog!

      Delete
    2. Ha finom valami, nagyon konnyen tobbet lehet enni belole, mint amennyit szeretnenk. De pont ezert jo!! :))

      Delete
  2. Replies
    1. Köszönöm! Az volt, nagyon finom!:)

      Delete
  3. Trollanyu változatát én is elkészítettem, és nagyon finom volt. :) A tied is nagyon guszta! :)

    ReplyDelete