2013. május 31., péntek

Epres krémes

A SAD 15. fordulójának stafétája Gionettához került, aki a Magyar ízek tárháza blogot írja. A téma pedig: Jaj, de jó a habos sütemény! - ezzel teljes mértékben egyetértek.:D Többek között elkészült ez a süti, amit már rég kinéztem magamnak a NoSaltyn, mert imádom az epret. Tuti, nem most fordult elő nálunk utoljára.:) Legközelebb talán málnával készül!


Hozzávalók
  • 30 dkg eper
  • 4 dl Hulala tejszín
  • 50 dkg mascarpone
  • 20 dkg porcukor
  • 30-40 db vajas keksz

Elkészítés
  1. Az epret megmossuk, kicsumázzuk. Összeturmixoljuk a mascarponeval és a porcukorral.
  2. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan az előző krémhez keverjük.
  3. Egy tepsi aljára kirakjuk a keksz felét, rákenjük a krémet, a tetejére pedig a maradék kekszet tesszük.
  4. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a keksz megpuhuljon.

4 megjegyzés:

  1. Csodásan néz ki , nagyon finom lehet! Az lenne a bajom vele hogy nem tudnám átharapni, de ennél nagyobb gondom ne is legyen , kanalaznám ezt a finom krémet. Éppen ezen a krémen gondolkodtam a napokban mert van mélyhűtőben tésztám és ilyen gyümölcsös krémmel szeretném majd megtölteni.:)

    VálaszTörlés
  2. Mar nagyon vartuk a bejegyzesed! Gondolom, a vizsgaidoszak miatt nem tudtal ilyen sokaig receptet hozni nekunk, de ezzel az eperhabos finomsaggal azt hiszem, megbocsatunk. :)

    VálaszTörlés
  3. Hmmm, de fincsi lehet! Málnásan is odalennék érte!

    VálaszTörlés
  4. Hát ez csábító! Köszönöm, hogy velem játszol és ráadásul két művel is! :-))

    VálaszTörlés