Hozzávalók
Az alaphoz:
- 10 dkg vaj
- 20 dkg kakaós keksz
A krémhez:
- 50 dkg gesztenyemassza
- 50 dkg mascarpone
- 12 dkg porcukor
A golyókhoz:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 1 tk rumaroma
- 2 ek porcukor
- 5 dkg étcsokoládé
- 2 dkg vaj
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg vaj
Elkészítés
- A kakaós kekszet ledaráljuk. A vajat megolvasztjuk, és összekeverjük a keksszel. Egy tortaforma aljára sütőpapírból vágott korongot rakunk. Rányomkodjuk, és elegyengetjük a vajas kekszet.
- A golyókhoz összegyúrjuk a gesztenyemasszát, a rumaromát, a porcukrot, és kb. 8 golyót formázunk belőle. A vajat és a csokit összeolvasztjuk, majd belemártogatjuk a golyókat, és a torta aljára tesszük.
- A krémhez egyneművé keverjük a hozzávalókat. A golyók köré és fölé rétegezzük a masszát.
- A tetejére összeolvasztjuk a vajat és az étcsokoládét, majd a tortára öntjük, és elsimítjuk.
Imádom a gesztenyét, csak úgy üresen magában is! Így pedig maga a mennyország!!!
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlett :)
VálaszTörlésEn is nagy gesztenyemassza rajongo vagyok, kar hogy itt nem lehet kapni. :( Igy nekem ez a suti egy alom marad.. :)
VálaszTörlésDe nagyon guszta! Imádom a gesztenyét biztos megtudnék ezzel is bírkózni:)
VálaszTörlésHát ez valami brutális finom torta lehet! Van is benne anyag bőven...Ha tudnám, levenném azt a szeletet. Most rögtön keresek gesztenyét a hűtőben. Ha mást nem, pürét azt eszem... :o)
VálaszTörlésBarbi, én is imádom!:))
VálaszTörlésSzepyke, köszönöm a receptet!:)
Mariann, majd itthon egyszer biztos meg tudod kóstolni!:)
Éva, köszönöm!:)
Illéskrisz, szívesen odaadnám a szeletet, ha tudnám..:D
Hat igen, de ha gesztenyebol sikerulne hazi gesztenyemasszat eloallitanom, akkor talan meg tudnam csinalni ezt a tortat. Keresem a megoldasokat, annyira jol nez ki!! Es ami kulonosen tetszik benne, hogy a gesztenyegolyok is be vannak csokival vonva, igy duplan roppanos. :)
VálaszTörlésKöszönöm a receptet, elkészítettem, nagyon finom lett!
VálaszTörlésFinom és mutatós!!!
VálaszTörlésMariann, a nosaltyn találtam is egy receptet hozzá, már csak a türelem, meg az idő hiányzik:D Legalábbis nálam...De azért egyszer én is kipróbálom (http://www.nosalty.hu/recept/gesztenyepure-hazilag)
VálaszTörlésZsK, örülök, hogy ízlett!
Vicuska, köszönöm!