2013. május 13., hétfő

Baconbe göngyölt aszalt szilva

Egy roppant egyszerű finomságot hoztam most nektek. Mindössze három alapanyag kell hozzá: bacon, aszalt szilva, és kecskesajt. Elsőre furcsán hangozhat, de nagyon passzolnak egymáshoz.
Ezzel a bejegyzéssel szeretnék nevezni Tünde játékára, aki azt kérte, hogy a hármas szám bűvöletében készítsünk valamit.:)


Hozzávalók
  • 8 szelet bacon
  • 16 db aszalt szilva
  • 5 dkg kecskesajt, vagy más, lágy, karakteres ízű sajt

Elkészítés
  1. A sajtot kis kockákra vágjuk, majd az aszalt szilvák közepébe csomagoljuk.
  2. A baconoket kettévágjuk. Az aszalt szilvákat beletekerjük egy-egy baconbe, és fogpiszkálóval átszúrjuk.
  3. Előmelegített sütőben, 200 fokon 15 perc alatt megsütjük. A sütési idő felénél megforgatjuk, hogy mindkét oldala egyformán megpiruljon.

6 megjegyzés:

  1. Egyszeru es nagyszeru! Mi eloetelkent szoktuk enni, en altalaban aszalt datolyabol keszitem, de szilvabol is isteni lehet. :)

    VálaszTörlés
  2. Hát ez nem semmi, nagyon jól hangzik:)

    VálaszTörlés
  3. Nagybátyámék csinálnak hasonlót nagy vendégségek alkalmával, de ők egy szem mandulát is csempésznek a szilvákba. Egyszerűen imádom, csak sajnos tele leszek tőle pattanásokkal :(

    VálaszTörlés
  4. Egyszerűségében is nagyon finom!!!

    VálaszTörlés
  5. Szuperjó, egy nyári grillezésen bevetem én is! ;-)

    VálaszTörlés
  6. Örülök, hogy tetszik nektek!:)

    VálaszTörlés