Hozzávalók
A habcsókhoz:
- 6
tojásfehérje
- 14 dkg
cukor
- 17,5 dkg
porcukor
- 2 dkg
étkezési keményítő
A töltelékhez:
- 2,25 dl
habtejszín
- 14 dkg
étcsokoládé
- 2 tk
rumaroma
A díszítéshez:
- 0,5 dl
habtejszín
- 2 dkg
cukor
- 1 tk
kakaópor
Elkészítés
- A tojásfehérjéket félkemény habbá verjük. A cukrokat és az étkezési keményítőt hozzákeverjük, és a tojásfehérjéket velük együtt kemény habbá verjük.
- A masszát egy nyomózsákba töltjük. Sütőpapírral bélelt tepsikre, egy középpontból kiindulva spirálokat nyomunk körkörösen, úgy, hogy kb. 18 cm átmérőjű köröket kapjunk. Ezt megismételjük még ötször. Tehát összesen 6 db 18 cm átmérőjű kör alakú habcsóklapot kaptunk.
- A habcsóklapokat előmelegített sütőben megsütjük, 120 fokon 90 percig, majd 80 fokon 90 percig. (Az eredeti receptben 6 órát írt a legalacsonyabb hőmérsékleten, én ezt lespóroltam.)
- A töltelékhez a tejszínt egy lábasban felmelegítjük. Beletesszük a csokoládét, és folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk. Levesszük a tűzről, megkeverjük habverővel, és belekeverjük a rumaromát. Letakarjuk alufóliával, és legalább egy órára hűtőbe tesszük.
- A tölteléket habverővel addig verjük, amíg sűrűn folyó és sima nem lesz.
- Négy habcsóklapot megkenünk a krémmel, és egymásra helyezzük őket. Az ötödik habcsóklapot tesszük a tetejére. A hatodik habcsóklapot összemorzsoljuk.
- A díszítéshez a tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, és az ötödik habcsóklap tetejére kenjük.
- Erre rászórjuk az összemorzsolt habcsóklapot, és meghintjük kakaóporral.
Csodásan néz ki! Sokszor kacérkodtam hasonlóval, de nem mertem belevágni. Nagyon ügyes vagy! Egy kérdésem van: hogy kell szeletelni, hogy ne törjön, mert gondolom, törékeny?
VálaszTörlésA krém megpuhítja és összefogja annyira, hogy ne törjön, mikor szeleteljük. :)
Törlés