Hozzávalók
Az alaphoz:
- 20 dkg keksz
- 7,5 dkg étcsokoládé
- 7,5 dkg olvasztott vaj
Az első túrós réteghez:
- 25 dkg túró
- 3 cs vaníliás cukor
- 3 ek tejföl
- fél citrom reszelt héja
- 2 dl tejszín
- 1 cs zselatin fix
A második túrós réteghez:
- 25 dkg túró
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 ek tejföl
- fél citrom reszelt héja
- 2 dl tejszín
- 1 cs zselatin fix
A csokoládés rétegekhez:
- 10 dkg étcsokoládé + 1 dkg vaj
- 20 dkg étcsokoládé + 2 dkg vaj
Elkészítés
- A kekszet ledaráljuk. Az étcsokit és a vajat megolvasztjuk. Összekeverjük a kettőt, és egy sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük.
- Az első réteghez a túrót a tejföllel, a cukorral, a citromhéjjal összekeverjük, majd hozzáadjuk a zselatin fixet, és robotgéppel néhány percig verjük.
- A tejszínt kemény habbá verjük, óvatosan összekeverjük a túrós masszával, és a kekszes alapra öntjük. Visszatesszük a hűtőbe.
- A 10 dkg étcsokoládét összeolvasztjuk az 1 dkg vajjal, és a megszilárdult túrós rétegre kenjük, megint visszatesszük a hűtőbe.
- A következő túrós réteget ugyanúgy készítjük el, ahogy az elsőt. A csokoládés rétegre öntjük, és hűtőbe tesszük.
- A 20 dkg étcsokoládét összeolvasztjuk a 2 dkg vajjal, majd a túrós rétegre öntjük, és megvárjuk, míg hűtőben megszilárdul.
- Forró vízbe mártott késsel vágjuk fel, és akkor nem töredezik a csokoládé.
Nagyon csábítóan néz ki. Biztos nagyon finom, most szívesen elfogadnék ebéd után egy szeletkét belőle! Egyszer majd kipróbálom mert nagyon tetszik!
VálaszTörlésKlassz a torta! Az eredeti recept Dokinál!
VálaszTörlésDe klassz kis torta. El is mentem, mert tetszik nagyon!!
VálaszTörlésHmm, isteni lehet! Bar mit var az ember, ha 37 dkg csokoladet pakol egy sutemenybe...? :D
VálaszTörlésHúúúúú, ez nagyon jól néz ki, ebből kérnék is egy szeletet?!!!! Köszi!:))
VálaszTörlésNagyon gusztusos! Nekem a piskótás verzió receptje volt meg eddig, de lehet, hogy váltanom kéne :)
VálaszTörlésNem hiányzik ebből a receptből a cukor? Mitől lesz ez édes?
VálaszTörlésNem látod a sok CSOKIT?!
TörlésÉva, remélem ízleni fog!
VálaszTörlésBabi, én Mohánál találtam, azért azt adtam meg forrásnak, Dokinál a brownie-s verziót néztem, amit szintén tuti kipróbálok majd!:)
Piroska, örülök, hogy tetszik!
Mariann, igen, ráadásul a túró is finom.:D
Tücsi, szívesen adok!:)
Csigabige, nem fogod megbánni!:)
Névtelen, igen, tényleg nincs benne sok cukor, de ha a csokival együtt harapod, szerintem jó. Bár elbír még egy kis cukrot, úgyhogy, ha édesszájú vagy, nyugodtan beletehetsz még 10 dkg cukrot (ebben az esetben elég kevesebb vaníliás cukor).