Sunday, July 28, 2013

Londoni szelet

Ez a süti ugyan nem a legszebb, de nagyon finom ez a diós-lekváros összeállítás! Hankka blogszülinapi játékára szeretném felajánlani, remélem ízleni fog a jelenlévőknek!:)
A receptet még régebben több londoni szelet receptből kutyultam össze, úgyhogy pontos forrást nem tudok mondani. (Most is változtattam rajta, mikor újra elkészült.)



Hozzávalók
  • 18 dkg liszt
  • 11 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • kb. 10 dkg baracklekvár
  • 12 dkg kristálycukor
  • 15 dkg dió

Elkészítés
  1.  A lisztet a vajjal, a porcukorral, és a tojások sárgájával összegyúrjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt (20x30 centis) tepsibe rakjuk.
  2.  A tésztát megkenjük baracklekvárral. 
  3. A diót durvára daráljuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a kristálycukorral, és összekeverjük a dióval. 
  4. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük.

6 comments:

  1. Huu ez az egyik kedvenc sutim! :) A sargabaracklevart is Te fozted hozza, Flora? :)

    ReplyDelete
  2. Szerintem pedig nagyon szép is, látszik a képeken, hogy milyen finom! :) Köszönöm, hogy játszol velem, jegyzem a linket! :)

    ReplyDelete
  3. Jaj, de klassz! Ez nálunk a Berlini szelet. :-))

    ReplyDelete
  4. Kati, köszönöm!

    Mariann, a lekvárfőzésnél még nem tartok, de majd egyszer annak is eljön az ideje.:D

    Hankka, köszönöm, örülök, hogy tetszik, még ha csak így virtuálisan tudod megkóstolni.

    Gionetta, érdekes, hogy két (vagy több) néven fut ez a süti, még nem is hallottam így, hogy berlini.:)

    ReplyDelete