A receptet még régebben több londoni szelet receptből kutyultam össze, úgyhogy pontos forrást nem tudok mondani. (Most is változtattam rajta, mikor újra elkészült.)
- 18 dkg liszt
- 11 dkg vaj
- 8 dkg porcukor
- 3 tojás
- kb. 10 dkg baracklekvár
- 12 dkg kristálycukor
- 15 dkg dió
Elkészítés
- A lisztet a vajjal, a porcukorral, és a tojások sárgájával összegyúrjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt (20x30 centis) tepsibe rakjuk.
- A tésztát megkenjük baracklekvárral.
- A diót durvára daráljuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a kristálycukorral, és összekeverjük a dióval.
- Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük.
Ez nagyon guszta:)
VálaszTörlésHuu ez az egyik kedvenc sutim! :) A sargabaracklevart is Te fozted hozza, Flora? :)
VálaszTörlésSzerintem pedig nagyon szép is, látszik a képeken, hogy milyen finom! :) Köszönöm, hogy játszol velem, jegyzem a linket! :)
VálaszTörlésJaj, de klassz! Ez nálunk a Berlini szelet. :-))
VálaszTörlésKati, köszönöm!
VálaszTörlésMariann, a lekvárfőzésnél még nem tartok, de majd egyszer annak is eljön az ideje.:D
Hankka, köszönöm, örülök, hogy tetszik, még ha csak így virtuálisan tudod megkóstolni.
Gionetta, érdekes, hogy két (vagy több) néven fut ez a süti, még nem is hallottam így, hogy berlini.:)
Ami kesik, nem mulik! :)
VálaszTörlés