2013. július 26., péntek

Mákos guba

Szeretem a gubákat, készült már itthon túrós, epres, almás is. Ennek ellenére mákos sokáig nem fordult elő, pedig ez is olyan finom, mint a többi. Íme, itt az én "kifejlesztett" receptem, egyszerű és gyors (mint az összes guba).


Hozzávalók
  • 7 dl tej
  • 5 szikkadt kifli
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg darált mák
  • 1 cs vaníliás cukor

Elkészítés
  1. A kifliket felkarikázzuk vékony szeletekre. Előmelegített sütőben, 180 fokon 5-10 perc alatt megpirítjuk.
  2. A tejet felforraljuk a cukrokkal, ráöntjük a kiflikre, és pár percig áztatjuk.
  3. A mákot beleforgatjuk a tejes kiflibe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése