Hozzávalók
- 190 g vaj
- 190 g étcsokoládé
- 3 tojás
- 1 cs vaníliás cukor
- 250 g cukor
- 80 ml főzött feketekávé
- 110 g liszt
Elkészítés
- Egy tálban habosra keverjük a tojásokat a cukrokkal.
- Ha a csokis massza lehűlt, belekeverjük a tojásos masszát, a kávét, majd a lisztet.
- Előmelegített sütőben, 180 fokon, 25-30 perc alatt megsütjük.
Én meg a browniet kellene kipróbáljam már:)
VálaszTörlésBrownie-ból sosem elég:-) Jöhet a kávés is!
VálaszTörlésFlora, neked erzodott a kave ize a brownieban? Az a tapasztalatom, ha csak egy keveset teszek kakaos/csokis sutikbe, akkor csak a csoki izet emeli ki a kave. Viszont ha tobbet rakok bele, akkor meg mar tul "kaveizu" - azaz nekem tul sok, pedig en rajongok a kaveert.. Szerinted mennyi az a fozott feketekave mennyiseg, amitol mar erosen erzodik a kaveiz sutikben? Szamoljunk egy 22*22 cm-es tepsivel. Gondolom, ez a brownied is akkoraban keszult. :)
VálaszTörlésÁ, sosem lehet megunni! ;) Hozd csak a jobbnál- jobb recepteket!
VálaszTörlésIgazatok van, tényleg nem lehet megunni.:D
VálaszTörlésMariann, nem szoktam gyakran kávés sütiket csinálni, de szerintem a brownie-ban sikerült pont eltalálni, túl kávéízű biztosan nem volt.:) Egyébként 20x30 centis tepsiben készült. Most pont fogok posztolni egy kávés sütit, az 21x21-ben készült, és nagyon érezni rajta a kávé ízét. Szóval, talán olyan 0,8-1 dl a jó?:)