Sunday, February 10, 2013

Kávés brownie

Tudom, tudom... Már egy évre elegendő brownie-t láttatok.:) De most valamilyen úton-módon ez készült a VKF 54. fordulójára, melynek témája: "Kávét vagy teát?" Én a kávét választottam, ez került a brownie-ba. (Bár teával is érdekes lehet. Egyszer talán egy fehér csokis-matcha teás kombinációt kipróbálok...)


Hozzávalók
  • 190 g vaj
  • 190 g étcsokoládé
  • 3 tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 250 g cukor
  • 80 ml főzött feketekávé
  • 110 g liszt

Elkészítés
  1. Egy tálban habosra keverjük a tojásokat a cukrokkal.
  2. Ha a csokis massza lehűlt, belekeverjük a tojásos masszát, a kávét, majd a lisztet.
  3. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 25-30 perc alatt megsütjük.

5 comments:

  1. Én meg a browniet kellene kipróbáljam már:)

    ReplyDelete
  2. Brownie-ból sosem elég:-) Jöhet a kávés is!

    ReplyDelete
  3. Flora, neked erzodott a kave ize a brownieban? Az a tapasztalatom, ha csak egy keveset teszek kakaos/csokis sutikbe, akkor csak a csoki izet emeli ki a kave. Viszont ha tobbet rakok bele, akkor meg mar tul "kaveizu" - azaz nekem tul sok, pedig en rajongok a kaveert.. Szerinted mennyi az a fozott feketekave mennyiseg, amitol mar erosen erzodik a kaveiz sutikben? Szamoljunk egy 22*22 cm-es tepsivel. Gondolom, ez a brownied is akkoraban keszult. :)

    ReplyDelete
  4. Á, sosem lehet megunni! ;) Hozd csak a jobbnál- jobb recepteket!

    ReplyDelete
  5. Igazatok van, tényleg nem lehet megunni.:D

    Mariann, nem szoktam gyakran kávés sütiket csinálni, de szerintem a brownie-ban sikerült pont eltalálni, túl kávéízű biztosan nem volt.:) Egyébként 20x30 centis tepsiben készült. Most pont fogok posztolni egy kávés sütit, az 21x21-ben készült, és nagyon érezni rajta a kávé ízét. Szóval, talán olyan 0,8-1 dl a jó?:)

    ReplyDelete