Az Édességek aranykönyvében találtam a receptet, annyit változtattam rajta, hogy kevesebb kókuszreszeléket tettem bele (eredetileg 9 dkg-ot ír, de szerintem úgy száraz).
30-35 db keksz jön ki ekkora mennyiségből.
Hozzávalók
- 15 dkg liszt
- 15 dkg zabpehely
- 15 dkg cukor
- 12,5 dkg vaj
- 5 dkg kókuszreszelék
- 3 ek méz
- 3 ek forró víz
- 1 tk szódabikarbóna
Elkészítés
- A száraz alapanyagokat összekeverjük (a szódabikarbóna kivételével).
- A mézet és a vajat összeolvasztjuk.
- A szódabikarbónát feloldjuk a forró vízzel, majd összekeverjük a mézes vajjal.
- Hozzákeverjük a száraz alapanyagokhoz.
- A tésztából diónyi nagyságú golyókat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és egy a tenyerünkkel lelapogatjuk.
- Előmelegített sütőben, 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük.
De jól néz ki és nagyon szeretem a kókuszt! Kipróbálós! :)
VálaszTörlésNa végre valaki elárulta az Anzac keksz nevének az eredetét! Köszönöm!
VálaszTörlésA recept egyébként nálam is kipróbálásra vár, lassan időszerű lesz, mert kiürülő félben van a kekszes doboz.
Nagyon szeretjük a zabpelyhes kekszeket. Ezt is kifogom próbálni. :)
VálaszTörlés