Friday, February 8, 2013

Fekete borsos keksz

Nagyon szeretem a fűszeres kekszeket, úgyhogy amikor megláttam ezt a receptet (az Édességek aranykönyvében), rögtön tudtam, hogy ki fogom próbálni. A fekete bors miatt izgalmasnak hangzott. Nem kell tőle megijedni, nem érezni az ízét benne ("rossz" értelemben), de nagyon finom, fűszeres.:)
Kb. 50 db lesz.


Hozzávalók
  • 450 g liszt
  • 250 g vaj
  • 200 g cukor
  • 60 ml tejszín
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tk őrölt szegfűszeg
  • 1 tk őrölt fekete bors

Elkészítés
  1. A hozzávalókat összegyúrjuk.
  2. A tésztából kb. 6 centi átmérőjű hurkát formálunk, folpackba csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.
  3. A tésztát fél centis korongokra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  4. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 8-10 perc alatt megsütjük.

No comments:

Post a Comment