- 4 tojásfehérje
- 12 dkg nádcukor
- 30 dkg darált héjas mandula
A krémhez:
- 4 tojássárgája
- 3 dkg vaníliás pudingpor
- 2 dl tej
- 10 dkg vaníliás cukor
- 20 dkg vaj
A tetejére:
- 7 dkg pirított, szeletelt mandula
Elkészítés
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A mandulát és a cukrot óvatosan beleforgatjuk a habba.
- Kétszer 22 cm átmérőjű, kör alakot kenünk ki sütőpapírral bélelt tepsire. Előmelegített sütőben, 170 fokon 20-25 percig sütjük.
- A krémhez a tojássárgáját a pudingporral, vaníliás cukorral, apránként hozzáadva a tejet csomómentesre keverjük. Folyamatosan kevergetve összefőzzük (ha egyszer forr, akkor már jó).
- Mikor a krém nagyjából kihűlt, belekockázzuk a vajat, és simára keverjük (turmix segíthet).
- A krém felét óvatosan a két lap közé töltjük (könnyen törnek a lapok), a másik felét pedig a tetejére kenjük. Szeletelt mandulával vonjuk be a tetejét és az oldalát is.
Nagyon szép lett! Én is újra megkívántam. :)
VálaszTörlés