Itthon mindig kis formájában készítem az islereket, hogy lehessen falatozni.
Hozzávalók
- 28 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- kb. 20 dkg baracklekvár
- kb. 20 dkg étcsokoládé
Elkészítés
- A lisztet, a vajat, a porcukrot összegyúrjuk.
- Kinyújtjuk kb. 3 mm vastagra, és karikákat szaggatunk belőle.
- Előmelegített sütőben, 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük.
- Ha kihűltek, baracklekvárral összeragasztunk egy-egy darabot.
- Állni hagyjuk egy-két órát a hűtőben. Az étcsokoládét megolvasztjuk, és az islerek egyik oldalát belemártjuk.
Csodaszépek lettek, pedig valóban nem egy különleges süti, mégis mindenki szereti, én legalábbis nem ismerek olyat, aki nem.
VálaszTörlésÉn olyannyira szeretem, hogy sokszor a bűnrossz tésztájú készen kaphatót is megeszem.
Mindenesetre most mentem magamnak a receptedet, mert a képen látható összest meg tudnám enni, jó nagy bögre hideg tejjel:-)))
Nagy kedvencem nekem is. Gyönyörűen csillogó lett a csokibevonat! <3
VálaszTörlésKöszönöm lányok!:)
VálaszTörlés