2015. augusztus 22., szombat

Isler

Sosem tartottam különleges süteménynek az islert, viszont meg lehet szeretni. Linzer tészta, házi baracklekvár, csokoládé, ennyiből áll össze, és nagyon finom ízkombinációt alkot (amikor megpuhul a linzer másnapra...nyamm).
Itthon mindig kis formájában készítem az islereket, hogy lehessen falatozni.


Hozzávalók
  • 28 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • kb. 20 dkg baracklekvár
  • kb. 20 dkg étcsokoládé

Elkészítés
  1.  A lisztet, a vajat, a porcukrot összegyúrjuk.
  2. Kinyújtjuk kb. 3 mm vastagra, és karikákat szaggatunk belőle.
  3. Előmelegített sütőben, 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük.
  4. Ha kihűltek, baracklekvárral összeragasztunk egy-egy darabot.
  5. Állni hagyjuk egy-két órát a hűtőben. Az étcsokoládét megolvasztjuk, és az islerek egyik oldalát belemártjuk.

3 megjegyzés:

  1. Csodaszépek lettek, pedig valóban nem egy különleges süti, mégis mindenki szereti, én legalábbis nem ismerek olyat, aki nem.
    Én olyannyira szeretem, hogy sokszor a bűnrossz tésztájú készen kaphatót is megeszem.
    Mindenesetre most mentem magamnak a receptedet, mert a képen látható összest meg tudnám enni, jó nagy bögre hideg tejjel:-)))

    VálaszTörlés
  2. Nagy kedvencem nekem is. Gyönyörűen csillogó lett a csokibevonat! <3

    VálaszTörlés