Hozzávalók
A tésztához:
- 53 dkg liszt
- 13 dkg porcukor
- 1 lapos tk szódabikarbóna
- 10 dkg vaj
- 20 dkg méz
- 2 ek almaecet
- 2 tojás
A krémhez:
- 5 dl tej
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 10 dkg búzadara
- baracklekvár
- kb. 10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
- A lisztet a porcukorral összekeverjük.
- A vajat és a mézet összemelegítjük.
- Az ecetben feloldjuk a szódabikarbónát.
- Végül a tojással együtt az összes tésztához valót összeöntjük, és összegyúrjuk.
- Hűtőbe tesszük néhány órára (akár egy éjszakára is). Négyfelé osztjuk a tésztát, kinyújtjuk egyesével, és négy lapot sütünk belőle, előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 8-10 percig.
- A töltelékhez a búzadarából és a cukorból tejbegrízt főzünk. Ha kihűlt, kikeverjük a vajjal.
- A tésztát így töltjük: mézes lap - krém - lap - baracklekvár - lap - krém - lap. A tetejét olvasztott étcsokoládéval áthúzzuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megpuhuljon.
Nekem az ecet újdonság benne. Nem érződik a kész sütin? Éva
VálaszTörlésNem érződik rajta, nagyon kevés van benne:)
Törlés