Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 5 dkg darált dió
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 1 cs vaníliás cukor
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
- baracklekvár
- étcsokoládé
- dióbél
Elkészítés
- A tészta alapanyagait egy tálba tesszük, és alaposan összedolgozzuk. Egy órára hűtőbe tesszük.
- Lisztezett felületen fél centi vastagra nyújtjuk.
- Virágformájú szaggatóval kiszúrjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon 8 perc alatt megsütjük.
- Ha kihűlt, lekvárral összeragasztjuk, csokoládéval bevonjuk a tetejét, és egy-egy szem dióbelet teszünk rá díszítésnek.
Nagyon örülök, hogy erre a sütire esett a választásod és annak még jobban, hogy ízlett :-)
VálaszTörlésMilyen szépek!
VálaszTörlésMi van veled Flóra, régen posztoltál? Mi újság a cukrászkodással? Remélem minden rendben! Zs.
VálaszTörlésKöszönöm az érdeklődést, minden rendben, csak mostanában sok minden összejött egyszerre (suli meg munka), és nincs időm itthon sokat sütni meg feltölteni:(
TörlésMostanában egyébként marcipános tortákat készítettem, majd hozom a képeket, meg igyekszem visszatérni, ha kicsit rendeződtek a dolgok:)
Akkor minden renden, és ez a lényeg! :-) Találd meg hamar az egyensúlyt! Tudom, hogy nehéz, én is dolgoztam cukrászdában és bizony a kreatív tevékenység mellett azért az kőkemény fizikai meló, gondolom, örülsz ha pihenhetsz, amikor hazaérsz. :-) Kitartás és várom a tortáidat! Zs.
TörlésSzia!
VálaszTörlésJelentkeztél anno a Bloggerek Világa blogra ezzel az oldallal. Az volt a feltétel, hogy megjelenjen a logó és a Bloggerek Világa blog linkelve a blogodon. Most ellenőrzöm a logót, nem találom, így lekerült a blogod az oldalról.
Sok sikert továbbra!
http://bloggerek-vilaga.blogspot.com/
Vaj vagy rama margarin??
VálaszTörlésÉn mindig vajat használok!
Törlés