Ez a mézgrillázs bonbon nagy kedvenccé vált a cukrász suli után (még egyik vizsgatételként is ezt húztam), nagyon finom.
Hozzávalók
- 6 dkg
     mandula
- 6 dkg
     pisztácia
- 12 dkg
     törökmogyoró
- 8 dkg
     cukrozott narancshéj
- 10 dkg
     cukrozott gyümölcs
- 12 dkg
     cukor
- 12 dkg méz
Elkészítés
- A mandulát és a törökmogyorót sütőben megpörköljük. A mogyorót lehéjazzuk (konyharuha segítségével).
- Az olajos magvakat összetörjük nyújtófával.
- A cukrozott gyümölcsöt akkorára vágjuk, mint amekkorák a tört magok.
- A cukrot felolvasztjuk, hozzáadjuk a melegített mézet, 2-3 percig főzzük.
- Hozzáadunk minden mást, elkeverjük. Szilikon lapra, olajozott fakeretbe kenjük.
- Ha kihűlt, 1,5x1,5 centis kockákra vágjuk. Alulról csokoládéba mártjuk (amit én most a képen láthatóval nem tettem meg).

 
Jó, hogy adtál hírt magadról és örülök, hogy dolgozol - ráadásul a szakmában! :) Sok sikert Neked és posztolj minél gyakrabban, hogy mizújság.
VálaszTörlésMint apró borostyánok, nagyon szép! :) Gratula a melóhelyhez, kitartás! :))
VálaszTörlésNagyon jól néz ki! Gratulálok a munkához! :)
VálaszTörlésKöszönöm nektek!:)
VálaszTörlésGratulálok a munkához, sok sikert Neked! :)
VálaszTörlés