Hozzávalók
- 15 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg csokoládé + kb. 10 dkg a tetejére
- kb. 5 dkg marcipán
- 1 kk mézessütemény fűszerkeverék
Elkészítés
- A csokit megolvasztjuk, majd összegyúrjuk a liszttel, a fűszerrel, a vajjal, és a cukorral.
- A tésztát kb. fél centi vékonyra nyújtjuk, és karikákat szúrunk belőle.
- Előmelegített sütőben, 160 fokon kb. 15 percig sütjük.
- A marcipánt vékonyra nyújtjuk, és hópelyheket szaggatunk belőle.
- A maradék étcsokoládét megolvasztjuk, és bevonjuk vele a kekszek tetejét. Mindegyikre egy hópelyhet ragasztunk.
Gyönyörűek lettek, igazán mutatósak és biztosan nagyon-nagyon finomak is! :)
VálaszTörlésCsodaszépek a kekszeid! Biztos finomak is! :)
VálaszTörlésDe szépek!
VálaszTörlésNagyon szép és igen finom lehet! Nagyon tetszik ez a hópehely kiszúród hol vetted? A napokben láttam egy újságban ezzel egy süti díszitését és nagyon megtetszett nekem is.
VálaszTörlésKöszönöm! :)
VálaszTörlésA kiszúrót az internetről rendeltem, külföldről (ingyenesen szállítják és jó áraik vannak): http://www.banggood.com/