2015. szeptember 9., szerda

Marcipánburgonya

Amikor kisebb voltam, volt egy kedvenc sütim a színházban. A nevére aztán emlékeztem, csak arra, hogy kerek, marcipános, meg valami csokikrém is van benne, és mintha kakaóporos lenne kívülről. Később jöttem rá, hogy ez bizony a marcipánburgonya.:)


Hozzávalók

Az indiáner felverthez:
  • 3 tojás
  • 3 dkg cukor
  • 6 dkg liszt

A krémhez:
  • 3,5 dl tej
  • 5 dkg pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg + 25 dkg vaj
  • kakaópor

A bevonáshoz:
  • marcipán
  • kakaópor
  • porcukor

Elkészítés
  1. A tejet, a pudingport, a cukrot, és 15 dkg vajat összefőzzük. Ha kihűlt, kikeverjük 25 dkg vajjal, és kakaóporral színezzük.
  2. A tojások sárgájába a liszt negyedét péppé keverjük.
  3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Óvatosan összekeverjük a tojássárgájás péppel, majd a maradék lisztet is belekeverjük.
  4. Papírozott sütőlemezen sima csöves zsákból 5-6 centi átmérőjű félgömböket sütünk 170-180 fokon.
  5. A papírral érintkező felületét kihörzsöljük, megtöltjük a krémmel.
  6. Kívülről marcipánnal beburkoljuk, kakaóporba forgatjuk, felületét háromszög alakban bevágjuk, porcukorral megszórjuk.

1 megjegyzés:

  1. Én a marcipán barack változatát imádom, fincsi párizsikrémmel....nyami. :-P

    VálaszTörlés