Hozzávalók
Az indiáner felverthez:
- 3 tojás
- 3 dkg
cukor
- 6 dkg
liszt
A krémhez:
- 3,5 dl tej
- 5 dkg pudingpor
- 10 dkg cukor
- 15 dkg + 25 dkg vaj
- kakaópor
A bevonáshoz:
- marcipán
- kakaópor
- porcukor
Elkészítés
- A tejet, a pudingport, a cukrot, és 15 dkg vajat összefőzzük. Ha kihűlt, kikeverjük 25 dkg vajjal, és kakaóporral színezzük.
- A tojások sárgájába a liszt negyedét péppé keverjük.
- A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Óvatosan összekeverjük a tojássárgájás péppel, majd a maradék lisztet is belekeverjük.
- Papírozott sütőlemezen sima csöves zsákból 5-6 centi átmérőjű félgömböket sütünk 170-180 fokon.
- A papírral érintkező felületét kihörzsöljük, megtöltjük a krémmel.
- Kívülről marcipánnal beburkoljuk, kakaóporba forgatjuk, felületét háromszög alakban bevágjuk, porcukorral megszórjuk.
Én a marcipán barack változatát imádom, fincsi párizsikrémmel....nyami. :-P
VálaszTörlés