2013. szeptember 25., szerda

Papagáj szelet

A 11. Blogkóstoló háziasszonya Dina, aki Hajni és Zoli blogját (Főzni jó! Sütni még jobb!) sorsolta ki nekem. Nehéz volt választanom, kinéztem legalább 10 receptet, amiből végül ezt a papagáj szeletet sütöttem meg, hogy egy kis színt vigyen a hétköznapokba.:) Egy részét összeragasztottam baracklekvárral, úgy még finomabb lett (erről fotóm mondjuk nincs).


Hozzávalók
  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg cukor
  • 30 dkg tejföl
  • 25 dkg vaj
  • 4 tojás
  • fél cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 1 cs csokoládés pudingpor
  • 1 cs epres pudingpor

Elkészítés
  1.  A tejfölt kikeverjük a tojások sárgájával, a cukorral, és a puha vajjal.
  2. Hozzáadjuk a sütőport és a lisztet.
  3.  Kemény habbá verjük a tojások fehérjét, majd azt is a masszához adjuk.
  4. A keveréket háromfelé választjuk, és mindegyikbe egy-egy csomag pudingpor kerül.
  5. Egy (35x22 centis) tepsibe kanállal felváltva beletesszük a masszát.
  6. Előmelegített sütőben, 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.

6 megjegyzés:

  1. Szép lett! Lekvárral meghiszem, hogy finomabb, szaftosabbá teszi. A gyermekeim is tettek rá, tejjel ették:-)

    VálaszTörlés
  2. Hú, de régen sütöttem már! Nálunk ugyan papagájtorta a neve és citrommázzal van leöntve, de a tiéd is nagyon ínycsiklandóan néz ki! :-))

    VálaszTörlés
  3. HajniZoli, köszönöm:) Még gondolkoztam azon is, hogy vaníliapudinggal le kéne önteni, úgyis tuti finom lett volna. Jól variálható!

    Gionetta, elképzeltem citrommázzal, rögtön összefutott a nyál a számban!:D

    VálaszTörlés
  4. Jaj, de szép színes! Biztos finom is :)

    VálaszTörlés
  5. Imádom ezeket a színes sütiket, nagyon szép lett :)
    A vanília puding ötletétől nekem is megrándult az állkapcsom most... :))

    VálaszTörlés
  6. Csigabige, köszi! Most jutott eszembe, hogy volt itthon pisztáciás pudingpor, abból is kellett volna keverni bele, és akkor még lett volna benne egy kis zöld is.:D

    Ors, köszönöm! Szerintem akármilyen öntetet teszünk hozzá, csak még finomabb lesz.:)

    VálaszTörlés