Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 30 dkg cukor
- 30 dkg tejföl
- 25 dkg vaj
- 4 tojás
- fél cs sütőpor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 1 cs csokoládés pudingpor
- 1 cs epres pudingpor
Elkészítés
- A tejfölt kikeverjük a tojások sárgájával, a cukorral, és a puha vajjal.
- Hozzáadjuk a sütőport és a lisztet.
- Kemény habbá verjük a tojások fehérjét, majd azt is a masszához adjuk.
- A keveréket háromfelé választjuk, és mindegyikbe egy-egy csomag pudingpor kerül.
- Egy (35x22 centis) tepsibe kanállal felváltva beletesszük a masszát.
- Előmelegített sütőben, 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.
Szép lett! Lekvárral meghiszem, hogy finomabb, szaftosabbá teszi. A gyermekeim is tettek rá, tejjel ették:-)
VálaszTörlésHú, de régen sütöttem már! Nálunk ugyan papagájtorta a neve és citrommázzal van leöntve, de a tiéd is nagyon ínycsiklandóan néz ki! :-))
VálaszTörlésHajniZoli, köszönöm:) Még gondolkoztam azon is, hogy vaníliapudinggal le kéne önteni, úgyis tuti finom lett volna. Jól variálható!
VálaszTörlésGionetta, elképzeltem citrommázzal, rögtön összefutott a nyál a számban!:D
Jaj, de szép színes! Biztos finom is :)
VálaszTörlésImádom ezeket a színes sütiket, nagyon szép lett :)
VálaszTörlésA vanília puding ötletétől nekem is megrándult az állkapcsom most... :))
Csigabige, köszi! Most jutott eszembe, hogy volt itthon pisztáciás pudingpor, abból is kellett volna keverni bele, és akkor még lett volna benne egy kis zöld is.:D
VálaszTörlésOrs, köszönöm! Szerintem akármilyen öntetet teszünk hozzá, csak még finomabb lesz.:)