Hozzávalók
A tésztához:
- 8 tojásfehérje
- 8 ek liszt
- 8 ek cukor
- 1 cs sütőpor
A krémhez:
- 8 tojássárgája
- 20 dkg cukor
- 5 ek liszt
- 2 cs vaníliás cukor
- 4 dl tej
- 25 dkg vaj
A tetejére:
- 4 dl habtejszín
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan összekeverjük a többi hozzávalóval. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, 160 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
- A krém hozzávalóit egy kevés tejjel összekeverjük, a maradék tejet felforraljuk, majd hozzáöntjük a keveréket, és sűrű krémmé főzzük. Ha teljesen kihűlt, a vajjal kikeverjük. A krémet a tésztára kenjük.
- A habtejszínt kemény habbá verjük, és a sütemény tetejére kenjük.
Az amerikai krémest próbáltad már? Az sült tojáshabbal készül.
VálaszTörlésEzt a süteményt mi is imádjuk itthon! Nagyon szép lett a tiéd is! :)
VálaszTörlésHmm, nagyon-nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésNagyon szép lett, ez nálunk is nagy kedvenc, igaz nagyon rég nem készítettem:)
VálaszTörlésBrutálisan jól néz ki!!!! Imádnám. Még sosem ettem... Vittem a receptjét... :o)
VálaszTörlésAndrea, próbáltam, de nekem sajnos nem jött be nagyon.:( Szerintem még kevésbé hasonlít a madártejre. Valami olyat kéne kitalálni, ahol egyszerre érvényesül a tojáshab meg ez a finom vaníliás krém.:))
VálaszTörlésCsigabige, köszönöm!
Lilla, köszi!
Trollanyu, nekem most fordult elő először, de tuti lesz majd máskor is.:)
Illéskrisz, köszönöm! Remélem ízleni fog, ha kipróbálod!
ez nagyon szép, imádom az ilyen típusú sütiket :)
VálaszTörlés