2013. szeptember 13., péntek

Madártej

Olyan embert nem ismerek, aki ne szeretné a madártejet. Persze van, aki csak a habot, valaki meg a vaníliás öntetet eszi inkább, szerintem együtt a legfinomabb.:) Ezt a receptet én kísérleteztem ki, több receptből kiindulva.


Hozzávalók
  • 1,3 l tej
  • 6 tojássárgája
  • 6 tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 3 ek étkezési keményítő
  • 2 cs vaníliás cukor

Elkészítés
  1. A tojásfehérjét 5 dkg cukorral és egy csomag vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
  2. Egy liter tejet felforralunk.
  3. A habot vízbe mártott kanállal kiszaggatjuk, és 4-5 darabonként a tejbe tesszük. A galuskákat 1 percig főzzük, majd óvatosan megfordítjuk egy lyukas kanállal és a még 1 percig főzzük, majd a lyukas kanállal egy tányérra kiszedjük őket.
  4. A tojássárgáját, a maradék cukrot, egy csomag vaníliás cukrot, és az étkezési keményítőt összekeverjük, majd hozzáadjuk a 3 dl tejet, és csomómentesre keverjük.
  5. Hozzáadjuk az 1 liter tejhez, és lassú tűzön besűrítjük.
  6. Ezután átöntjük egy nagyobb tálba, és ha kihűlt, belerakjuk a galuskákat is.

3 megjegyzés:

  1. Én is a rajongói klub tagja vagyok, imádom minden formáját! ;-P

    VálaszTörlés
  2. Nálunk is nagy kedvenc, az öntet és a hab együtt! :) Nagyon guszta, meg is kívántam! :)

    VálaszTörlés
  3. Nem csodálom, hogy ti is szeretitek!:))

    VálaszTörlés