2013. március 29., péntek

Rácsos linzer

Még régen egy vendégségben ettem ilyen sütit, aminek rögtön el is kértem a receptjét. Ez a tejfölös változat szerintem a legfinomabb linzertészta (nyersen és kisütve is). A lekvár fajtáját pedig nyugodtan variálhatjuk, a képen látható éppen baracklekvárral van megkenve.


Hozzávalók
  • 50 dkg liszt
  • 18 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 1 tojás
  • 1 dl tejföl
  • 40 dkg lekvár

Elkészítés
  1. A hozzávalókat összegyúrjuk (a lekvár kivételével).
  2. A tészta kétharmadát kinyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  3. A tésztát megkenjük a lekvárral.
  4. A maradék tésztából rácsot készítünk, és a lekvárra tesszük.
  5. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése