2013. március 31., vasárnap

Húsvéti nyuszi kekszek

A VKF 55. fordulójának témája a húsvéti finomságok, háziasszonya Erika, a Dublin Felett az Ég blog írója. Most húsvétkor készültek itthon ezek a nyuszi kekszek, kicsit ugyan egérre is hasonlítanak, és orr, bajusz nélküliek, de szerintem azért nagyon aranyosak.:) Az ötletet itt találtam.
A tavalyi húsvéti ajánlómat itt megnézhetitek.
Kellemes Húsvéti Ünnepeket mindenkinek! :)


Hozzávalók
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • 2 ek víz
  • kevés olvasztott étcsokoládé
  • egy csepp piros ételfesték

Elkészítés
  1. A porcukrot, a vajat, a lisztet, és a vizet összegyúrjuk.
  2. A tésztát kisebb részekre osztjuk, és kis gömböcöket formálunk belőle (kb. 12-14 darabra).
  3. Egy kevés tésztát pedig hagyunk a füleknek, ezt összegyúrjuk az ételfestékkel, majd füleket formázunk belőle, amit a gömböcök tetejére teszünk.
  4. Hurkapálcikával szemeket nyomunk a nyuszik elejébe.
  5. Előmelegített sütőben, 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk.
  6. Az étcsokoládéval kikenjük a nyuszik szemét.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon cukik és tuti finomak, ez a lényeg! ;-) Kellemes Húsvétot kívánok Nektek! :)

    VálaszTörlés