A tészta alját sima kekszes alappá változtattam, volt itthon keksz, amit el akartam használni, úgyhogy kapóra jött. Kakaóporral meg elfelejtettem leszórni, de így is tökéletes volt.
Hozzávalók
- 16 dkg darált csokis keksz
- 6 dkg vaj
- 20 dkg olvasztott étcsokoládé
- 2,5 dl tejszín
- 0,5 dl tej
- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- fél tonkabab reszelve
Elkészítés
- A kekszet összegyúrjuk a vajjal, majd kibélelünk vele egy 20-22 centis tortaformát. Előmelegített sütőben, 180 fokon 10-15 perc alatt elősütjük a tésztát.
- A tejet, a tejszínt egylábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, kicsit felmelegítjük, hogy még ne forrjon. Kihűtjük.
- A felolvasztott csokoládét a tojásokkal együtt a meleg, de nem forró tejszínhez keverjük. A végén belereszeljük a tonkababot is.
- A krémet alaposan kikeverjük, majd az alapra öntjük.
- 180 fokon kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.
Nagyon gyönyörűséges kakaópor nélkül is!! Van itthon még egy tonkababom, így úgy érzem semmi nem meg ment minket ettől a finomságtól... ;-)))
VálaszTörlésMost én is úgy érzem hogy legszívesebben rögtön elkészíteném, ha lenne itthon csokoládém . Nagyon guszta!
VálaszTörlésMikor rákattintottam a képre, rögtön az villant be, amit Karácsony tájékán sütöttem... Erre olvasom a nevem... Ugye milyen finom? Nekünk nagyon ízlett. Igazi tömény csokoládé... Nagyon guszta!
VálaszTörlésTényleg szuper!
VálaszTörlésSzia!Van kedved játszani?
VálaszTörlésNézd meg a kiírást:
http://habverofakanal.blogspot.hu/2014/06/keszitsunk-hazilag-jatek-2.html