Wednesday, February 12, 2014

Rumos-diós trüffelgolyó

Még mindig vannak receptek, amiket a vizsgára tanultam, de még nem tettem fel a blogra, úgyhogy igyekszem minél hamarabb feltenni őket. A rumos-diós trüffelgolyó az egyik kedvencem volt a bonbonos tétel részből, mert könnyű elkészíteni, gyors, és nagyon finom. Próbáljátok ki ti is!:)



Hozzávalók
  • 1 dl tejszín
  • 40 dkg fehér csokoládé
  • 1 dkg méz
  • 10 dkg dió
  • 1 kk rum

Elkészítés
  1. A tejszínt felforraljuk, elkeverjük benne a csokoládét, a mézet. Sokkolóban dermesztjük. 
  2. A diót megpörköljük, nyújtófával összetörjük.
  3. A trüffel alaphoz a fele diót és a rumot hozzákeverjük. 
  4. Golyókat formázunk belőle, a felét dióba, a másik felét tortadarába panírozzuk.

8 comments:

  1. Ez nekem is tudna a kedvencem lenni, nagyon finom lehet. :)

    ReplyDelete
  2. Helyes kis golyóbisok, jöhetnek így szépen, sorban! ;-)

    ReplyDelete
  3. Nagyon jól néznek ki és finomak !

    ReplyDelete
  4. Hmm, feher csoki es tejszin... Nem "sulhet" ki rossz beloluk. :)

    ReplyDelete
  5. óóóóó,milyen helyes kis golyóbisok, kipróbálós, ha vége a fogyókúrának :)

    ReplyDelete
  6. A Grofur az Szofi volt, csak az uram maradt bejelentkezve :D

    ReplyDelete
  7. Ez valami hihetetlen finom lehet! Annyira jó a kép is, hogy egyből megkívántam!

    ReplyDelete