Friday, August 9, 2013

Babapiskóta

Babapiskótát itthon is egyszerűen lehet készíteni, és még gusztábbak is lesznek, mint a boltiak.:) A receptet a cukrász könyvből néztem ki, amiből tanulunk.
A felsorolt hozzávalók természetesen kis adaghoz vannak (10-12 darabhoz), úgyhogy készítsetek akkora mennyiséget, amekkorát szeretnétek.:)


Hozzávalók
  • 1 tojás
  • 30 g liszt
  • 30 g kristálycukor
  • porcukor

Elkészítés
  1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a tojássárgáját, és a lisztet.
  2. Sima csöves habzsákból babapiskóta alakokat formázunk egy sütőlemezre, majd meghintjük porcukorral, és kicsit állni hagyjuk.
  3. Előmelegített sütőben, 160 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.

6 comments:

  1. Gyönyörűen megformáztad őket, ki fogom próbálni, mert itt méregdrága a babapiskóta:)

    ReplyDelete
  2. Nagyon baba! :))) De tényleg, gyönyörű a formájuk, ügyes vagy!

    ReplyDelete
  3. Kedvet kaptam a sütéshez ezektől a szép piskótáktól! Formásak, guszták!

    ReplyDelete
  4. Trollanyu, köszönöm, remélem be fog válni a recept! :)

    Teller-cake, köszönöm! :))

    HajniZoli, örülök, hogy kedvet kaptál a sütéshez!:)

    ReplyDelete
  5. Milyen szépek lettek és ezerszer gusztusosabbak a boltinál. Ki fogom próbálni :)

    ReplyDelete