Sunday, August 11, 2013

Ánizsos szívek

17. SAD forduló stafétája Zsófihoz került, aki "A gyermekkor ízei" témát választotta. Nekem a legtöbb gyerekkori sütim már fent van a blogon, de eszembe jutott, hogy ez az egy még nem került fel. Eredetileg (20 dkg) fehér csokoládéval vontuk be, most ezen egy kicsit változtattam. Általában karácsonykor sütöttük, most nyáron készült el.:)


Hozzávalók

A tésztához:
  • 28 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 50 dkg liszt
  • 8 dkg kakaópor
  • fél kk őrölt ánizs
  • fél kk őrölt szegfűszeg

A bevonáshoz:
  • 2 tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor

Elkészítés
  1.  A vajat a tojással, és a porcukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összegyúrjuk.
  3. A tésztát kinyújtjuk fél centi vastagra. Kiszúrjuk szív alakú szaggatóval.
  4. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 12-15 perc alatt megsütjük.
  5. A porcukrot összekeverjük a tojásfehérjével. Ha a kekszek kihűltek, a felét bevonjuk a tojásfehérjés porcukros masszával.

6 comments:

  1. Tényleg karácsonyi hangulatot idéző a fűszerezése, de most is szívesen eszegetnék belőle! :) Nagyon szépek lettek a cukormázzal! :)

    ReplyDelete
  2. Nagyon szuperül néznek ki! Biztos nagyon finom is! Azt hiszem fel kell vennem a karácsonyi repertoárba :)

    ReplyDelete
  3. Nagyon szépek lettek és tutira finomak is! :)

    ReplyDelete
  4. Köszönöm szépen mindenkinek! Karácsonykor a legjobb!;)

    ReplyDelete