Hozzávalók
A tésztához:
- 28 dkg vaj
- 2 tojás
- 15 dkg porcukor
- 50 dkg
liszt
- 8 dkg
kakaópor
- fél kk
őrölt ánizs
- fél kk
őrölt szegfűszeg
A bevonáshoz:
- 2
tojásfehérje
- 30 dkg porcukor
Elkészítés
- A vajat a tojással, és a porcukorral habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összegyúrjuk.
- A tésztát kinyújtjuk fél centi vastagra. Kiszúrjuk szív alakú szaggatóval.
- Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 12-15 perc alatt megsütjük.
- A porcukrot összekeverjük a tojásfehérjével. Ha a kekszek kihűltek, a felét bevonjuk a tojásfehérjés porcukros masszával.
Tényleg karácsonyi hangulatot idéző a fűszerezése, de most is szívesen eszegetnék belőle! :) Nagyon szépek lettek a cukormázzal! :)
VálaszTörlésNagyon szuperül néznek ki! Biztos nagyon finom is! Azt hiszem fel kell vennem a karácsonyi repertoárba :)
VálaszTörlésNagyon szépek:)
VálaszTörlésNagyon szépek lettek és tutira finomak is! :)
VálaszTörlésMilyen szépek lettek! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen mindenkinek! Karácsonykor a legjobb!;)
VálaszTörlés