2011. június 19., vasárnap

Sajtos gofri

Nem csak édes, hanem sós gofri is létezik. :) És az is nagyon finom. Ez olyasmi, mint a spagetti torta: ha valakinek azt mondjuk, hogy gofri (vagy éppen torta), akkor valami édes dolog ugrik be neki rögtön. De megéri kísérletezgetni sós gofrikkal (vagy éppen tortákkal) is, mert a végeredmény ugyanolyan finom, mellé még különleges is, mert eltér a megszokottól.
Még régebben találtam ezt a receptet, (már nem tudom, hogy hol), amikor gofrikkal kísérletezgettem (tejberizses, túrós, stb., majd felteszem ezeket is). Érdemes kipróbálni, mert furcsa ugyan, hogy sós, de nagyon finom.
Feltétnek persze nem Nutellát meg lekvárt fogok ajánlani. :) Finom csak úgy magában is, de meg lehet pakolni tejföllel és sajttal is, azt hiszem, az jól illik hozzá. Ekkora adagból nekem 15 db gofri lett.



Hozzávalók
  • 3 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 20 dkg sajt (én trappistával készítettem, de minél fűszeresebb sajtot használunk, annál jobban érezni az ízét)

Elkészítés
  1. A sajtot lereszeljük, a vajat megolvasztjuk, és a tojásokat szétválasztjuk.
  2. A lisztet, a sót, a tejet, és a tojások sárgáját csomómentesre keverjük.
  3. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, és a sajtot.
  4. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához keverjük.
  5. Gofrisütőben, kb. 5 perc alatt megsütjük a gofrikat.

2 megjegyzés:

  1. Kedveljük a gofrit, még sosem próbáltam sósan, de biztosan sort kerítek rá!

    VálaszTörlés
  2. Remélem ízleni fog nektek is, nálunk bevált. Már kísérletezgettem más sós gofrikkal is, azok is finomak voltak, de a legjobb sós a sajtos gofri. :)

    VálaszTörlés