2011. június 9., csütörtök

Epres madártej

Nagyon szeretem a madártejet, így gondoltam, most kipróbálom az epres változatot is. Nagyon finom lett, annak mindenképp érdemes kipróbálni, aki oda van a madártejért. Ez is Stahl recept (mint az epermisu).


Hozzávalók
  • 1,25 l tej
  • 1 db vaníliarúd
  • 30 dkg eper
  • 4 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 10 dkg méz
  • 2 dkg liszt

Elkészítés
  1. A vaníliarudat félbevágjuk, majd a tejjel felforraljuk. 20 percre félretesszük (hogy a tej átvegye az aromát).
  2. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, robotgépben pürésítjük, és összekeverjük a tej egyharmadával.
  3. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket félkeményre verjük, belekeverjük a cukrot, és kemény, fényes habbá verjük.
  4. A vaníliás tejet felforraljuk. Ha már forr, lejjebb vesszük a lángot. A cukros tojáshabból evőkanálnyi galuskákat szaggatunk, amiknek mindkét oldalát 1-1 percig főzzük a tejben (ne egyszerre tegyük bele az összes galuskát, csak amennyi belefér).
  5. Az epres turmixot a vaníliás tejhez öntjük.
  6. A tojássárgájákat, a mézet, és a lisztet egy kevés epres-vaníliás tejjel összekeverjük.
  7. Ezt hozzáadjuk az epres-vaníliás tejhez. Alacsony lángon, kevergetve besűrítjük.
  8. Egy tálba átöntjük, ráültetjük a galuskákat, majd ha kihűlt, hűtőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése