2011. május 15., vasárnap

Epres omlett

Volt itthon egy kis eper... Mit csináljon az ember, ha van itthon egy kis eper? Megeheti simán, vagy készíthet belőle valami finomságot, vagy mindkettőt. :D Az én esetemben mindkettő megtörtént. Ettem is belőle, meg összehoztam egy omlettet. A család szerint olyanok az eperdarabkák az omlettben, mintha szalonnadarabkák lennének. :D
Szóval, olyan jó, hogy végre itt az eperszezon! :) Nagyon finom lett az omlett, érdemes elkészíteni.
(Eper helyett lehet bele más gyümölcsöt is tenni.)
Ekkora adagból süthetünk négy kisebb vagy két nagyobb omlettet.


Hozzávalók
  • 4 tojás
  • 2 dkg liszt
  • 2 dkg cukor
  • 0,5 dl tej
  • 1 kk sütőpor
  • 10 dkg eper
  • vaj

Elkészítés
  1. A tojást, a lisztet, a cukrot, a tejet, és a sütőport csomómentesre keverjük.
  2. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, és apró darabkákra vágjuk.
  3. Egy serpenyőben kevés vajat olvasztunk, és megsütjük benne az omlettek mindkét oldalát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése