2011. május 23., hétfő

Túrós-epres felfújt

A receptet a Nők Lapja Café oldalán találtam. Eredetileg ribizlivel készült, és nem eperrel. Úgy is elkészítettem már, de az epres változat nekem jobban ízlett. A ribizlis kicsit savanykásabb, de az is finom. Ebből kiindulva, gondolom, finom lenne málnával is, lehet, hogy majd sort kerítek rá a málnaszezonban.



Hozzávalók
  • 30 dkg túró 
  • 10+8 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 12 dkg liszt
  • kevés vaj, cukor
  • 15 dkg eper

Elkészítés 
  1. A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk.
  2. A sárgáját habosra verjük 8 dkg cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a villával áttört túrót.
  3. A fehérjét 10 dkg cukorral kemény habbá verjük.
  4. A két masszát és a lisztet óvatosan összekeverjük.
  5. Hat kisebb felfújtformát kivajazunk, és cukorral megszórunk. A tésztát egyenletesen eloszlatjuk a formákban.
  6. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, apró darabokra vágjuk, és a tésztába nyomkodjuk.
  7. Előmelegített sütőben, 190 fokon 20-25 percig sütjük.

2 megjegyzés: