2011. május 31., kedd

Epres guba

Rájöttem, hogy gubát kb. mindenből lehet készíteni. Az alapok adottak: kifli, tej, cukor (és esetleg tojás). Ezekhez már olyan alapanyagokat adhatunk hozzá, amilyeneket csak akarunk. Lehet sós is, édes is, a végeredmény biztosan finom lesz. :)


Hozzávalók
  • 4 kifli
  • 4 dl tej
  • 20 dkg eper
  • 2 tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 ek kristálycukor

Elkészítés
  1. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, és apró darabokra vágjuk.
  2. A tejet a cukrokkal felmelegítjük.
  3. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákat belekeverjük a cukros tejbe.
  4. A kifliket karikákra vágjuk, és beleáztatjuk a tejbe. Utána hozzáadjuk az epret is.
  5. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a masszába.
  6. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 10 perc alatt átsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése