2011. június 18., szombat

Csokis-marcipános bonbon

Colors in the Kitchen-nél találtam ezt a nagyszerű receptet. Isteni finom lett. Az egyetlen baj az volt, hogy nagyon gyorsan elfogyott (ami főként az öcsémnek köszönhető) :D.
Sajnos ebben a melegben már gyorsan olvad a csoki, úgyhogy nehéz volt őket lefotózni anélkül, hogy ne olvadjanak el. De azért valahogy sikerült. :)
A hozzávalók 15 bonbonra elegendőek.




Hozzávalók
  • 45 ml tejszín 
  • 45 g étcsoki 
  • 5 g vaj 
  • 25 g reszelt marcipán 
  • 90 g fehér csoki

Elkészítés
  1. A fehér csokit megolvasztjuk. Egy ecset segítségével kikenjük vele a bonbonformákat.
  2. A hűtőben hagyjuk megdermedni. Utána egy újabb adag fehér csokit kenünk rá, majd ezt is hagyjuk megdermedni. 
  3. A tejszínt felforraljuk a vajjal, majd levesszük a tűzről. Beletesszük az étcsokit, és homogénné keverjük. Hozzáadjuk a marcipánt, és robotgéppel csomómentesre keverjük. 
  4. A szilikonformákban eloszlatjuk a tölteléket. Hűtőbe tesszük 20 percre.
  5. Egy újabb adag fehér csokival lezárjuk a bonbonokat. Hűtőben hagyjuk megdermedni.
  6. Kifordítjuk a formából. Ahol szükséges, levágjuk a széleket.

4 megjegyzés:

  1. Hmm, nagyon jól néz ki! Mentve :)

    Nagyon jó a blogod, gratulálok hozzá!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, jól esik, hogy tetszik a blogom! :)

    VálaszTörlés
  3. Örülök, hogy ízlett. Nagyon szépek lettek! :)

    VálaszTörlés
  4. Köszi, a receptet is! Tényleg isteni finom. :)

    VálaszTörlés