Én a krumplipürét simán nem is szeretem annyira, viszont sülve annál inkább.:)
Hozzávalók
- 50 dkg
burgonya
- 50 dkg
paradicsom
- 5 dkg vaj
- 2
tojássárgája
- 1 kk só
- 0,5 kk
őrölt szerecsendió
Elkészítés
- A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és bő
vízben puhára főzzük.
- Leszűrjük és hozzákeverjük a vajat. Villával
áttörjük.
- Hűlni hagyjuk. Amikor langyos, hozzádolgozzuk a
tojás sárgákat. Sóval és szerecsendióval ízesítjük.
- A paradicsomot karikákra vágjuk, majd egy
sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
- A krumplipürét nyomózsákba tesszük, és kis
kupacokat nyomunk a paradicsomkarikákra.
- Előmelegített sütőben, 200 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
Ez nagyon guszta és finom is lehet. Én is kipróbálom majd. :)
VálaszTörlésHmm, ez nagyon klassz ötlet...:)
VálaszTörlésTényleg nagyon jó ötlet. Különben a sült paradicsom nagyon finom!
VálaszTörlésNagyon mutatós, előételként is el tudom képzelni, de köretként mindenféle ünnepi fogáshoz nagyon jó:)
VálaszTörlésTényleg super ötlet, tetszik nagyon!
VálaszTörlésCsodásan néz ki!!
VálaszTörlésDe guszta! :)
VálaszTörlésÉvi, remélem ízleni fog!
VálaszTörlésLilla, köszi!
Illéskrisz, én is szeretem a sült paradicsomot. Mondjuk nálam a paradicsom szinte minden formájában jöhet.:)
Trollanyu, szerintem jobb és változatosabb köret, mint a sima krumplipüré. Legalábbis ünnepekkor tényleg érdemes kicsit több időt szánni rá, és elkészíteni.:)
Wanna, Gabriella, Panna, nektek is köszönöm!:)
Micsodaszuper ötlet Flóra:) Köszi!
VálaszTörlés