2012. május 17., csütörtök

Epres muffin

A muffint Szabina játékára készítettem, mert az eper az egyik kedvenc gyümölcsöm. Már csak az elkészítés után eszméltem rá, hogy arra sem ártott volna figyelni, hogy minél egészségesebb legyen. Lehet, hogy nem tartozik a legegészségesebb ételek közé, de ha teljes kiőrlésű liszttel és nyírfacukorral készítjük, akkor már bátrabban lehet belőle enni. Remélem azért így is megfelel a játékra.:)


Hozzávalók
  • 100 g olvasztott vaj
  • 220 g cukor
  • 2 tojás
  • 150 g natúr joghurt
  • 5 ek tej
  • 280 g liszt
  • 4 tk sütőpor
  • 200 g eper

Elkészítés
  1. A cukrot, a vajat, a tojást, a joghurtot, a tejet, a lisztet, a sütőport csomómentesre keverjük.
  2. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, és apró darabokra vágjuk, majd belekeverjük a tésztába.
  3. A tésztát muffinformákba öntjük, majd előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.

5 megjegyzés: