Egy 21x21 cm-es tepsiben készült.
Hozzávalók
Tészta:
- 100 g puha vaj
- 50 g barnacukor
- 125 g liszt
- 40 g zabpehely
Töltelék:
- 25 g vaj
- 25 g cukor
- 240 g cukrozott sűrített tej
Bevonat:
- 90 g étcsokoládé
- 10 g vaj
Elkészítés
- A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a lisztet és a zabpelyhet. Tésztát gyúrunk belőle.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt megsütjük.
- A karamellkrémhez a hozzávalókat folyamatos keverés mellett lassú tűzön összemelegítjük, amíg lágy masszát nem kapunk. Felfőzzük, és még 3-4 percig főzzük, amikor is kissé már besűrűsödik. A kész krémet pár perc pihentetés után a tésztalapra öntjük, és hagyjuk megszilárdulni.
- A csokit a vajjal megolvasztjuk, és a karamellára öntjük, majd hagyjuk megszilárdulni.
Nagyon kínáltatja magát ez a sütike, guszta! Biztos nagyon finom !
VálaszTörlésIstenien néz ki, nem csodálom, hogy azt a könyvet ajánlottad:)
VálaszTörlésHasonlót szoktam én is sütni. Egy régi Magyar Konyha magazinból, karamellás háromszög a neve, mert ott háromszög formára metélik. Nagyon szeretjük. Biztos ez is nagyon finom!
VálaszTörlésMost kellene beleharapni, csak úgy adja magát! nagyon guszta !
VálaszTörlésCsuda jól néz ki!
VálaszTörlésÉva, nekem a kedvenceim között van. :)
VálaszTörlésKati, az a könyv egy csodakönyv. :D
Marisz, szerintem biztos hasonló lehet!
Ibcsi, Wanna köszi!
Tényleg lassan elkészíted az összes sütit a könyvből :)
VálaszTörlésHát, lassan de biztosan. :D
VálaszTörlésEz nagyon-nagyon guszta és roppant egyszerűnek tűnik:) Már van pár recepted, ami kipróbálásra vár!!!!
VálaszTörlésÉn mindig megszoktam ijedni a sűrített tejtől, de ez a recept tényleg könnyű. :)
VálaszTörlés