2011. február 17., csütörtök

Pongyolás virslik

Szerintem már sokan kipróbálták a pongyolás virsliket, a neten mindenféle változatát lehet olvasni, és nagyon népszerű recept.
Aki még nem próbálta ki, annak pedig ki kell próbálnia.
Ez tipikusan egy olyan recept, amit ha egyszer elkészítesz, akkor felteszed magadnak a kérdést, hogy eddig miért nem csináltad? Annyira egyszerű, gyors, és finom. És alig kell hozzá alapanyag. Ha az ember tart otthon a mélyhűtőben leveles tésztát, akkor nem is kell rá külön vásárolni.


Hozzávalók
  • 10 db virsli (lehet, hogy valamennyivel több is kijön, mint 10)
  • 1 csomag leveles tészta (ha mélyhűtött, akkor 40-50 dkg, ha csak sima hűtőből van, akkor 27,5 dkg)
  • 1 tojás
  • 3 dkg sajt (lehet több is, ízlés szerint)

Elkészítés
  1. A leveles tésztát kinyújtjuk. Kb. 10 db 2-3 cm széles csíkot vágunk belőle. A csíkokat kisebb átfedéssel, spirálosan rátekerjük a virslikre.
  2. A pongyolás virsliket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és megkenjük őket tojással, majd megszórjuk a reszelt sajttal.
  3. Előmelegített sütőben, 200 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.

2 megjegyzés:

  1. nagy kedvencem ez a sörkorcsolya, sok verzióját kóstoltam már, itt az ideje, hogy egy újabbat is kipróbáljak :)

    VálaszTörlés
  2. Nálunk is kedvenc, mikor jönnek vendégek, sokszor van, hogy ez is terítékre kerül :)

    VálaszTörlés