2011. február 20., vasárnap

Gombóc Artúr kedvenc kekszgombóca / kókuszgolyó

"A kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű csokoládét, a lapos csokoládét, a tömör csokoládét, a lyukas csokoládét, a csomagolt csokoládét, a meztelen csokoládét, az egész csokoládét, a megkezdett csokoládét, az édes csokoládét, a keserű csokoládét, a csöves csokoládét, a mogyorós csokoládét, a tejcsokoládét, a likőrös csokoládét, a tavalyi csokoládét, az idei csokoládét, és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon."



Azt hiszem sokan vagyunk úgy, mint Gombóc Artúr. Én biztosan. Még fel is tudnék sorolni pár csokit, amit ő kihagyott :)) Pom Pom meséit még kiskoromból ismerem, akkor ez volt az egyik kedvencem. Felfedeztem most egy könyvet a recept kapcsán, a címe Pom Pom főz. Azt hiszem, a kekszgombóc is onnan származik, mindenesetre én AkonyháMnál találtam a receptet.

Hasonlít a kókuszgolyóhoz, csak a tésztájába nem kell kókuszreszelék. Bár időközben rájöttem, hogy nem mindig tesznek a kókuszgolyó tésztájába kókuszreszeléket. Úgyhogy lényegében ez mégiscsak egy kókuszgolyó. De maradjunk meg a Gombóc Artúr kedvenc kekszgombóca elnevezésnél. Az egyedibb, bár kicsit hosszú. :D
Amúgy szerintem másba is lehetne forgatni (tortadara, darált dió, stb.)
Ebből az adagból kb. 45 darab jön ki.


Hozzávalók
  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj 
  • 2 ek kakaópor
  • 1 dl tej
  • 4 dkg kókuszreszelék

Elkészítés
  1. A hozzávalókat a kókuszreszelék kivételével alaposan összegyúrjuk, majd félórára hűtőbe tesszük.
  2. Nedves kézzel gombócokat formázunk belőle, amiket kókuszreszeléke forgatunk.

2 megjegyzés:

  1. ... legjobb (és egyben legegyszerűbb) kekszgombóc! Ma meg is csináltam :-)
    Nagyon szépek a képeid!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen!:)

    VálaszTörlés